США пообіцяли Росії санкції за так звані "вибори" на окупованих територіях України

США пообіцяли Росії санкції за так звані "вибори" на окупованих територіях України

Сполучені Штати приєдналися до європейських партнерів і засудили "вибори" 11 листопада, які відбулися на окупованих Росією територіях Східної України.

Про повідомляє прес-служба Державного департамент США.

"Ці незаконні процеси були спробою Москви наділити законним статусом своїх ставлеників в так званих "ДНР"/"ЛНР". Цим організаціям немає місця в межах Мінських угод або в конституційному уряді України, і вони повинні бути скасовані разом з незаконними збройними формуваннями", —  йдеться в повідомленні прес-служби.

У держдепі додали, що якщо Росія розраховує, що незаконні "вибори" викликають повагу до своїх представників, міжнародна реакція доведе, що вона помиляється.

Докладніше — Японія вважає "вибори" в ОРДЛО незаконними

США з цього приводу пообіцяли накласти санкції проти Росії, доки Москва повністю не реалізує Мінські угоди та поверне контроль над Кримом в Україну.

Раніше повідомлялося, що США закликають Росію скасувати бутафорські "вибори" в ОРДЛО.

Також влада США розширила санкційний список проти Росії за анексію Криму і агресію на Донбасі, додавши туди трьох фізичних осіб і дев'ять організацій.

Нагадаємо, проросійські бойовики провели так звані "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 11 листопада.

Центральна виборча комісія України оприлюднила офіційну заяву, якою визначила нелегітимний статус "виборів" на окупованому Донбасі.