"Офіційний вісник України" запроваджує електронну версію

"Офіційний вісник України" запроваджує електронну версію

"Офіційний вісник України" запроваджує електронну версію нормативно-правових актів. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" виконувач обов’язки директора "Центру оцінки та інформації" В’ячеслав Леманинець прокоментував створення електронної системи правової інформації. 

"У "Офіційному віснику України" надруковано 100 тисяч нормативно-правових актів. Автори законопроектів на свій розсуд обирають, де їм друкуватись. Ми переходимо на електронний формат, але не відмовляємося від друкованого, тому що законодавством передбачено, що документ набуває чинності після його оприлюдненні в офіційному виданні. Електронна система створена для полегшення ведення і відслідковування інформації за цими документами. Видання виходить 2 рази на тиждень, інколи це до тисячі сторінок, і пересічному юристу або громадянину важко відслідкувати та знайти необхідний документ", зазначає В’ячеслав Леманинець.

Він також додає, що "джерелом всеукраїнської електронної системи правової інформації є ті документи, які були офіційно надруковані у виданні. Після публікації вони з’являються у всеукраїнській базі. Електронна версія поновлюється 2 рази на тиждень. До того ж, практично без затримки".

Крім того, виконувач обов’язків директора "Центру оцінки та інформації" наголосив, що "на сьогодні у нас працює бета-версія, тому користувачі можуть спробувати безкоштовно скористатись цією системою. Надалі планується зробити платний доступ. Перевагою нашою системи є ідентичність електронного документа і друкованої версії, тобто достовірність опублікованих матеріалів".

Нагадаємо, що державні установи переходять на електронні системи ведення документообігу.

Прослухати повну версію розмови.