Ухвалено за основу законопроекти щодо розмитнення імпортних авто (аудіо)

Ухвалено за основу законопроекти щодо розмитнення імпортних авто (аудіо)

Законопроекти, якими запроваджуються нові ставки акцизного податку на авто і врегульовуються правила ввезення легкових авто в Україну, ухвалив парламент за основу.

За словами Голови парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, замість оподаткування одиниці об’єму двигуна передбачено оподатковувати одиницю транспортного засобу: встановити базову ставку акцизного податку у 50 євро для нової легкової машини з бензиновим двигуном об’ємом 1000 кубічних сантиметрів і у 75 євро - для дизельного. Акцизний податок вираховуватиметься шляхом застосування до цих базових ставок коефіцієнтів. Перший із них визначатиметься діленням об’єму циліндрів двигуна в кубічних сантиметрах на 1000, другий дорівнюватиме кількості повних років машини від наступного за роком виробництва. Для нових машин і віком до року коефіцієнт дорівнюваатиме одному. Говорить Ніна Южаніна.

Прослухати

Ухваленими у першому читанні законопроектами пропонується також визначити додаткові умови тимчасового ввезення транспортних засобів. Зокрема, тимчасове ввезення громадянами-нерезидентами більш ніж однієї автівки дозволяється за умови застосування до цих машин заходів гарантування; тимчасове ввезення громадянами-резидентами машин комерційного призначення при виконанні ними обов’язків за укладеними трудовими договорами дозволяється на термін до 10 діб із застосуванням до них заходів гарантування.

За словами голови громадського об'єднання АвтоЄвроСила Олега Ярошевича, ухвалені законопроекти корисні для усіх українців, не лише для власників нерозмитнених авто.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!