Британія підтримала акцію за звільнення Сенцова та інших політв'язнів

Британія підтримала акцію за звільнення Сенцова та інших політв'язнів

Велика Британія підтримує всесвітню акцію на підтримку Олега Сенцова та інших українських політв’язнів, які незаконно утримуються на території РФ та в анексованому Росією Криму.

Про це йдеться у Facebook дипломатичної установи.

"Велика Британія підтримує глобальну кампанію із закликом до Росії звільнити Олега Сенцова та інших політичних в'язнів, які зазнали переслідувань через незгоду з незаконною анексією Криму", - йдеться у повідомленні з хештегом #SaveOlegSentsov.

Громадські активисти, правозахисники у різних містах світу 1 та 2 червня беруть участь в акції на підтримку незаконно ув'язненого в Росії кримчанина Олега Сенцова та інших українських політв’язнів. Кілька десятків міст в Україні також долучились до цієї акції.

Захід приурочений до чемпіонату світу з футболу, який відбуватиметься в Росії у червні.

Нагадаємо, Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів, які утримуються в Російській Федерації. Згодом, 31 травня, голодування оголосив Олександр Кольченко, а 24 травня - ув'язнений у Росії український солдат Олександр Шумков.

Продовжує голодування, оголошене 19 березня, і засуджений у Криму проукраїнський активіст Володимир Балух, якого 4 серпня 2017 року Роздольненський районний суд анексованого Криму засудив до 3 років 7 місяців колонії загального режиму.