Патрульний Олійник був психічно здоровим під час події (аудіо)

Патрульний Олійник був психічно здоровим під час події (аудіо)

Патрульний С.Олійник, звинувачений у вбивстві пасажира авто у 2016 році, був психічно здоровим на час події.

Довідку про психічний стан Сергія Олійника — патрульного поліцейського, якого звинувачено у вбивстві, - а також інші документи у цій справі дослідив сьогодні на  засіданні Голосіївський райсуд Києва.

7 лютого 2016 року спроба поліції зупинити авто, що порушило правила руху, закінчилася стріляниною і загибеллю одного з пасажирів автомобіля-порушника Михайла Медвєдєва. У вбивстві звинувачують патрульного Сергія Олійника, який відкрив вогонь по автомобілю.

Про перебіг сьогоднішнього судового засідання - наша кореспондентка Тамара Метерчук.

"Нагадаю, для поліцейського Сергія Олійника, який стріляв у авто, обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання: він не має права без рішення суду виїздити з Києва, зобов’язаний здати закордонний паспорт, доповідати про зміну місця проживання та йому заборонено спілкування з потерпілими. Запобіжний захід дозволяє йому працювати. На моє запитання він, зовкрема, розповів, що працює у відділі звязків з громадкістю, працює з документами.

"За словами прокурора Олександра Жили, до початку судових дебатів зарано говорити про міру покарання.

На цьому засіданні, окрім довідки, що підтвердила психічне здоров'я підсудного на момент події, суду були надані й інші документи. Захист виступив проти дослідження документів, наданих стороною звинувачення.

За словами адвоката сім’ї загиблого Михайла Медведева - Володимира Васильева, підліток на момент смерті був тверезим і не вживав наркотиків. До розстріляного автомобіля ВМW потрапив випадково, намагаючись попутно підїхати".

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!