У Львові сьогодні стартує кавовий фестиваль Lviv Coffee Festival

У Львові сьогодні стартує кавовий фестиваль Lviv Coffee Festival

У Львові сьогодні стартує 13-й кавовий фестиваль Lviv Coffee Festival. Що готують організатори для відвідувачів, Радіо Промінь розповів директор фестивалю Андрій Сидор.

"Каву ми всі дуже любимо: у львів’ян навіть говорять, що немовлята, які народжуються у Львові, разом із молоком матері починають споживати й каву. Тому ми любимо каву з дитинства", – розповів Андрій Сидор.

Директор фестивалю зазначив, що цьогоріч фестиваль кави проходитиме вже втринадцяте.

"Почнемо з нової локації – тепер це старе трамвайне депо, найстаріше  в Україні – де о 16:00 стартує фестиваль. До цього ми проводили фестиваль на Площі Ринок, на проспекті Свободи, де ми мали величезну кількість відвідувачів (близько 200 тисяч), але там бракувало того, чим славиться львівська кава – можливості бути інструментом для зустрічі, спілкувань, обговорень. Тому трамвайне депо є локалізованим. Частина фестивалю відбуватиметься під дахом і це дасть людям можливість довше спілкуватись".

Також Андрій Сидор розповів, що на фестивалі апробують новий формат – coffeetalks.

"Кава – це можливість зустрітися й поговорити і про дизайн, і про політику, і про кохання, і навіть про сортування сміття. Заборонених тем не буде".

"Щодо гостей цього року, то складно сказати, скільки їх буде. Є суперечка між бажанням, щоб прийшло максимально багато, і тим, аби відвідувачам було комфортно. Сьогодні, в перший день, в нас безкоштовний вхід: можуть приходити всі бажаючі. Так само буде й в п’ятницю та суботу. В неділю вхід платний, але ми приготували масу подарунків, зокрема, й безкоштовні квитки на електротранспорт, щоб це було символічно пов’язано з локацією трамвайним депо. І також кавові подарунки: горнятка, кавові дерева", – додав директор фестивалю.   

ФОТО: afisha.guru.ua