Потрібно 30 млрд грн для підвищення мінімальної зарплати

Потрібно 30 млрд грн для підвищення мінімальної зарплати

Заступник міністра фінансів Сергій Марченко в інтерв`ю для delo.ua констатував, що оперативні дані Держказначейства за підсумками І кварталу 2018 року свідчать про те, що "ми не маємо можливості підвищити мінімальну зарплату".

Про це повідомляє Finbalance.

Закон про держбюджет-2018 зобов`язав Мінфін у квітні розглянути можливість підвищити мінімальну зарплату з 3 723 грн до 4 200 грн за результатами - на основі моніторингу виконання держкошторису за І квартал.

"За підсумками трьох місяців до держбюджету надійшло 193,6 млрд грн. Це 96,9% від затвердженого показника на перший квартал 2018 року (розпис 199,7 млрд грн). Тобто держбюджет недоотримав 6,1 млрд грн.

Якби ми з квітня підвищили мінімальну зарплату до 4 200 грн на місяць, нам потрібно було б розширити видатки бюджету на цей рік щонайменше на 13 млрд грн. І це мінімальна сума, яка потрібна лише на підвищення "мінімалки" — без врахування підвищення посадового окладу працівника І тарифного розряду єдиної тарифної системи.

Якщо ж врахувати підвищення тарифного розряду у співвідношенні до "мінімалки", матимемо додаткову потребу у видатках на 2018 рік біля 30 млрд грн", - зазначив С. Марченко.