У Пхьончхані добігло кінця величне свято сили і звитяги

У Пхьончхані добігло кінця величне свято сили і звитяги

У Пхьончхані (Республіка Корея) завершилася урочиста церемонія закриття ХІІ зимових Паралімпійських ігор.

Під час "Параду націй" на 35-тисячному стадіоні столиці Паралімпіади-2018 прапороносцем збірної України був володар "золота" Пхьончхана у біатлонній гонці на дистанції 12,5 км серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату 18-річний Тарас Радь із Тернополя, повідомляє Укрінформ.

"Під час церемонії мер Пхьончхана Лі Сок Ре передав Паралімпійський прапор перезиденту Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонсу, який вручив полотнище меру Пекіна Чень Цзиніну. Саме у столиці Китаю за 4 роки відбудеться наступна зимова Паралімпіада", - йдеться в повідомленні.

У Пхьончхані з 9 по 18 березня виступили близько 670 спортсменів із 49 держав. Розіграно 80 комплектів медалей у 6 видах спорту - лижних гонках, біатлоні, гірськолижному спорті, следж-хокеї, сноубоді та керлінгу.

Україну на "білій" Паралімпіаді-2018 репрезентували 30 спортсменів у 3 видах - лижних гонках, біатлоні та сноуборді. Наша команда здобула 22 медалі (7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових) і посіла 6 місце у загальнокомандному заліку (за загальною кількістю нагород - 4).

Тріумфували на "білій" Паралімпіаді американці - 13 золотих, 15 срібних, 8 бронзових нагород. Другою була команда незалежних паралімпійських атлетів (NPA) - 8, 10, 6, третіми - канадці (8, 4, 16). Випередили нас також збірні Франції (7, 8, 5) та Німеччини (7, 8, 4). Загалом у Пхьончхані медалі завоювали представники 26 країн.

Нагадаємо, XІІІ зимова Паралімпіада відбудеться у Пекіні з 4 по 13 березня 2022 року.