Генпрокуратура повідомила, за що затримано Ігоря Мосійчука

Генпрокуратура повідомила, за що затримано Ігоря Мосійчука

Генеральна прокуратура повідомила, у чому підозрюється затриманий напередодні у стінах Парламенту депутат "Радикальної партії" Ігор Мосійчук.

Зокрема його підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу. А саме: у хабарництві; хуліганстві; погрозах або насильстві щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок; втручанні в діяльність судових органів; погрозі або насильстві щодо судді.

Учора генпрокурор Віктора Шокін звернувся до Верховної Ради за згодою на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука.

Генпрокурор оприлюднив у Парламенті оперативне відео, зняте прихованою камерою, на якому людина, схожа на депутата Мосійчука, називає невідомому співрозмовникові суми, за які нібито обіцяє сприяння у вирішенні справ про забудову.

Ця заява Віктора Шокіна прозвучала у Парламенті тоді, коли очільники силового блоку звітували про перебіг розслідування подій під Верховною Радою 31 серпня з численними відеоілюстраціями.