Китайська космічна станція Tiangong-1 впаде на Землю

Китайська космічна станція Tiangong-1 впаде на Землю

Китайська космічна станція Tiangong-1, яка через кілька тижнів має впасти на Землю, може випустити високотоксичний газ.

Про це пише global-analityk

Експерти з космічної галузі висловили свою думку щодо китайської космічної станції, яка падає на Землю. Як пишеться на порталі space.com, згідно з останніми висновками китайська космічна станція увійде в атмосферу Землі між 24 березня та 19 квітня.

Дослідники намагаються точно визначити, куди саме впаде модуль вагою 8,5 тонн. Група Aerospace Corporation, яка фінансується США, стверджує про існування небезпеки, що невелика кількість уламків може досягти Землі і виділити дуже токсичні гази.

"Якщо ми візьмемо до уваги найгіршу ситуацію, то виявиться, що ймовірність того, що конкретна людина постраждає від уламків Tiangong-1 приблизно в мільйон разів менша, ніж шанс виграти джекпот в лотереї Powerball", — пишуть експерти.

Згідно з останніми даними, китайська космічна станція увійде в атмосферу Землі в період часу між 24 березня та 19 квітня. Однак експерти ESA зазначають, що це приблизна оцінка, і вона ще може змінитися. Космічна станція має досягти Землі між 43 градусами північної широти та 43 градусами південної широти (на цій території розташовані Іспанія, Франція, Португалія, Греція).

Китайська космічна станція була запущена в 2011 році. Вона повинна була стати символом зростання сили Китаю в космосі. До Tiangong-1 швартувалися пілотовані кораблі Shenzhou 9 i Shenzhou 10, а також безпілотний Shenzhou 8. Минулого року Китай втратив контроль над станцією і попередив, що вона може впасти на Землю в період між жовтнем 2017 року та квітнем 2018 року.