Шотландія не підтримує закон Британії щодо процедури виходу з ЄС (аудіо)

Шотландія не підтримує закон Британії щодо процедури виходу з ЄС (аудіо)

Парламент Шотландії не має наміру давати згоду на законопроект прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей щодо процедури виходу з Євросоюзу.  Про це заявила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен.

За її словами, не можна підписуватися під тим, що підриває весь фундамент політичної та економічної системи. Таке рішення уряду і парламенту Шотландії може ускладнити процедуру і затягти її, оскільки вона вимагає консолідованого рішення місцевої влади Шотландії після отримання нею автономії, - таку думку в ексклюзивному коментарі Українському радіо висловив політолог Олександр Палій.

Прослухати

Напередодні в британському уряді зазначили, що більш не йтимуть на поступки Шотландії, Уельсу та Північній Ірландії, які стурбовані втратою повноважень після того, як Британія залишить Євросоюз.

Нагадаємо, рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. У березні 2017 року Закон про Brexit був ухвалений парламентом і схвалений королевою. Очікується, що 29 березня 2019 року Великобританія вийде зі складу ЄС.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!