ОБСЄ посилить роботу моніторингової місії на Донбасі

ОБСЄ посилить роботу моніторингової місії на Донбасі

Глава ОБСЄ Анджеліно Альфано підтвердив підтримку територіальної цілісності України.

Він заявив, що необхідно посилити ефективність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на окупованій Росією території Донецької та Луганської областей.

Про це у ході зустрічі говорили міністр Павло Клімкін та діючий голова ОБСЄ Анджеліно Альфано, повідомляє  прес-служба МЗС України.

У повідомленні йдеться про те, що сторони погодилися з необхідністю посилення ефективності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та покращення її технічної оснащеності в умовах ускладнення безпекової та гуманітарної ситуації на окупованій Росією території Донецької та Луганської областей.

Клімкін зазначив, що є неприпустимою російська практика обмежень діяльності СММ ОБСЄ на окупованих територіях. Зокрема, спостерігачі Місії повинні мати вільний та безперешкодний доступ по всій Україні, у тому числі окупованих територіях Криму та Донбасу.

Під час спільної прес-конференції Анджеліно Альфано підтвердив непохитність Італії у дотриманні консолідованої позиції ЄС щодо засудження окупації Криму та невизнання спроби його анексії.

Нагадаємо, раніше Анджеліно Альфано заявив, що альтернатив мінським домовленостями для вирішення ситуації на Донбасі немає, що криза в Україні є одним з головних пріоритетів головування Італії в ОБСЄ у 2018 році. Він заявив про рішучість відігравати активну роль у стабільному і довготривалому вирішенні кризи.

Сьогодні голова ОБСЄ Анджеліно Альфано зустрівся із Президентом України Петром Порошенком.