Акції Навального відбулися в ста містах Росії

Акції Навального відбулися в ста містах Росії

У понеділок в різних містах Росії судять затриманих на акціях 28 січня в підтримку "страйку виборців", оголошеного штабом Олексія Навального.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Всього в поліцію в неділю потрапили 350 учасників протесту, десяткам з них вже винесли обвинувальні вироки", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Волгограді близько 40 осіб були оштрафовані на 10 тисяч рублів кожний за статтею про порушення правил проведення мітингу.

У Томську активіста Сергія Чайковського ще в неділю оштрафували на 150 тисяч рублів. Активіст з Челябінська Денис Ібрагімов отримав 10 діб арешту. Затриманого під час страйку в Тулі Івана Полукарова вночі було заарештовано на 15 діб.

Жорстке покарання може загрожувати затриманому в Москві Костянтину Салтикову. Поліція перевіряє його дії "на відповідність статті про застосування насильства до представника влади". Водночас  Салтиков заявляє, що це його самого побили в автозаку.

У Якутську поліцейські прийшли до штабу опозиціонера Олексія Навального і вилучили листівки і комп'ютерну техніку. Як повідомляє інтернет-видання "Сибирь.Реалии", поліцейські також склали протокол про виготовлення і поширення незаконної агітації.

"Страйк виборців" відбувся 28 січня у десятках міст Росії. В акціях брали участь тисячі людей. Організатор страйку - Олексій Навальний - був затриманий на акції в Москві, пізніше його відпустили з поліції під зобов'язання з'явитися до суду.