Клімкін назвав убивство Ноздровської викликом для держави

Клімкін назвав убивство Ноздровської викликом для держави

Убивство Ірини Ноздровської - виклик для держави та тест для суспільства на здатність захистити жінок-активісток, справедливість взагалі і спроможність її забезпечити.

Так у Твіттері написав міністра закордонних справ Павло Клімкін.

"Словом року в багатьох словниках став фемінізм. У нас стало краще з жіночими конгресами, але не з домашнім насильством і роллю жінок у політиці", - зазначив міністр.

1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі на Київщині виявили тіло юристки Ірини Ноздровської, розшук якої почали 30 грудня.

Колишній наречений убитої Віталій Сергеєв відмовився дати свідчення. За його словами, вони зустрічалися з листопада 2016 до червня 2017 року, а востаннє він бачив Ірину в серпні.

Ірина Ноздровська кілька років розслідувала справу про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів насмерть збив племінник очільника суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року його засудили до 7 років ув'язнення. 27 грудня Апеляційний суд Києва відхилив апеляцію захисту і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.