У Великобританії тих, хто "проти" стало більше, ніж тих, хто "за"

У Великобританії тих, хто "проти" стало більше, ніж тих, хто "за"

Нове опитування соціологічної служби "BMG Research", замовлене газетою "The Independent", свідчить про збільшення кількості противників виходу Великої Британії з ЄС на 10 процентних пунктів.

Їх число стало найбільшим із моменту проведення референдуму щодо Brexit торік у червні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Згідно з даними соціологів, проти цієї ініціативи виступає нині 51% англійців, 41% навпаки підтримує плани Лондона щодо виходу з Євросоюзу. Ще 7% опитаних не змогли відповісти на питання "чи має Сполучене Королівство залишатися членом Європейського Союзу або йому варто залишити ЄС", 1% респондентів відповідати на це питання відмовилося", - йдеться у повідомленні.

Загалом, як уточнюють в "BMG Research", у дослідженні взяли участь 1,4 тисячі. осіб. Опитування відбувалося з 5 по 8 грудня.

За словами керівника дослідницького відділу соціологічної служби, доктора Майкла Тернера, повільний зсув в громадській думці на користь бажання залишитися в ЄС спостерігається з лютого 2017 року.

Нагадаємо, референдум щодо виходу Великої Британії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. Перемогу на ньому з результатом 51,9% проти 48,1% здобули прихильники Brexit.

Офіційний вихід Сполученого Королівства з Євросоюзу призначений на 29 березня 2019 року. 15 грудня Євросоюз погодив перехід до другої фази переговорів в рамках цього процесу.

Розмір "неустойки", яку Лондон повинен буде виплатити в бюджет ЄС за вихід у зв'язку з Brexit із європейських проектів і програм, сторони раніше погодили на рівні £ 35-39 мільярдів.