49 тисяч гривень відсудив у держави запорізький блогер

49 тисяч гривень відсудив у держави запорізький блогер

Запорізький блогер Юрій Гудименко відсудив у держави 49 тисяч компенсації в період правління Януковича, коли після підриву в Запоріжжі пам'ятника Сталіну біля офісу КПУ був поміщений у СІЗО на 2 місяці.

Про це він написав у Facebook.

"Спочатку я, звернувшись за порадою знайомого адвоката до суду, наполягав на оцінці моральних і матеріальних збитків у 1 мільйон гривень, проте суд першої інстанції скоротив цю суму до 97 тисяч, а Апеляційний суд, куди звернулися і ми, і прокуратура - до 49 тисяч гривень", - повідомив Юрій Гудименко. І додав, що оскаржувати ухвалене Запорізьким апеляційним судом рішення не має наміру, оскільки "завдання було отримати не гроші,  а визнання від держави її неправоти".

Гудименко припускає, що процес виплати йому компенсації розтягнеться "мінімум на півроку" і заявляє, що всі отримані кошти направлятиме на благодійні цілі.

Як повідомлялося, не довівши причетність Гудименка до підриву пам'ятника Сталіну, в 2011 році його звинуватили в тому, що він облив фарбою пам'ятник Дзержинському (нині демонтований). За це йому дали два роки умовно, але згодом  виправдали.