Іноземець погрожував гранатою в кафе Запоріжжя

Іноземець погрожував гранатою в кафе Запоріжжя

У Запоріжжі правоохоронці затримали громадянина Грузії, який в кафе погрожував застосуванням гранати.  

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

"Ввечері 23 листопада під час профілактичних заходів, спрямованих на стабілізацію криміногенної ситуації, виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, працівники Дніпровського відділу та Комунарського відділення поліції, бійці Національної гвардії та батальйону поліції особливого призначення "Скіф" затримали громадянина Грузії 1989 року народження.
Іноземець у стані алкогольного сп'яніння прийшов із боєприпасом до одного з кафе неподалік автовокзалу, де працює його знайома. Під час раптово виниклої сварки чоловік почав погрожувати гранатою. Одна з працівниць закладу викликала поліцію. Правоохоронці затримали зловмисника. Ніхтоіз працівників кафе та відвідувачів не постраждав", - йдеться у повідомленні.  

Підозрюваний раніше вже був засуджений за скоєння крадіжок і перебуває на випробувальному терміні. Окрім того, іноземець перебував на території України з порушенням законодавства. На сьогодні вилучені граната РГД-5 та запал УЗРГМ до неї направлені на дослідження до експертно-криміналістичного центру.  

Зловмисник затриманий за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому вже повідомлено про підозру. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими
припасами або вибуховими речовинами). Також у діях фігуранта вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Триває досудове розслідування.  

Всього з початку року працівники Головного управління Національної поліції в Запорізькій області розкрили 304 злочини у сфері незаконного обігу зброї.