FAO допоможе Україні з безпекою рибних продуктів

FAO допоможе Україні з безпекою рибних продуктів

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (Food and Agriculture Organization, FAO) допоможе Україні з безпекою рибних продуктів, що поставлятимуться для Європи.

Про це повідомили в прес-службі FAO.

"Координація національної системи безпеки харчових продуктів для рибної продукції в Україні з метою переходу до гармонізації з ЄС: 2017-2019" - назва проекту, запущеного вчора. Проект, який фінансується урядом Норвегії, буде реалізований Представництвом FAO у Києві в тісній співпраці з Міністерством аграрної політ ики та продовольства України і спрямований безпосередньо на забезпечення безпеки харчових продуктів з риби в Україні/

Проект спрямований на вдосконалення регулювання та контролю виробництва продуктів рибальства і аквакультури та реалізовуватиметься до квітня 2019 року, доповнюючи власні зусилля у вказаній сфері Міністерства аграрної політики і продовольства та Делегації ЄС при Міністерстві, а також доповнюючи результати іншого проекту FAO, що фінансується Норвегією, спрямованого на допомогу в реалізації Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2016-2020 рр.

 

Повідомляється також, що FAO вже надала Україні перші рекомендації - негайно розробити конкретні законодавчі акти у вказаній галузі.

Нагадаємо, влітку 2017 року в Україні було зафіксовано масові випадки ботулізму через вживання рибних продуктів. У липні Міністерство агрополітики повідомляло, що на той момент в Україні було зареєстровано 90 випадків захворювання на ботулізм. У вересні у Львові 63 особи потрапили до лікарні з отруєннями копченою рибою, яку продавчиня готувала у себе в квартирі.