70 тисяч українців вивчають англійську завдяки проекту "Lingva.Skills" (Аудіо)

70 тисяч українців вивчають англійську завдяки проекту "Lingva.Skills" (Аудіо)

Долучатися до безоплатного вивчення англійської мови закликають українців автори соціального проекту "Lingva.Skills". Онлайн-платформа була створена торік і вже встигла стати наймасовішим мовним освітнім проектом в Україні.

Про те, як працює ресурс, розповість Юлія Конішевська:

"Онлайн-платформа "Lingva.Skills" - це український авторський продукт, започаткований на волонтерських засадах. За рік роботи ресурс отримав понад два з половиною мільйони заявок від українців, охочих вивчати англійську. Лише на цей момент курс проходять понад 70 тисяч людей, - каже голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти Станіслав Куценко.

Отже, щоб долучитися до проекту, потрібно зайти на сайт www.lingva.ua та зареєструватися. Далі на вас чекає курс навчання із майже ста п’ятдесяти уроків, створених відповідно до стандартів ЄС. Тривалість навчання - 3-6 місяців, по його завершенню слухач отримує диплом.

За даними Британської Ради, лише 7 відсотків українців вільно володіють англійською мовою, натомість, у країнах ЄС – майже половина населення, а подекуди і 70 відсотків. Такі показникИ є результатом того, що в Євросоюзі вже багато років діє освітня програма навчання громадян двох іноземних мов, - каже директор урядового Офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.

Найближчим часом на базі онлайн-платформи "Lingva.Skills" можна буде вивчати ще і німецьку мову".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!