Молоді фахівці на Полтавщині отримують житло в оновлених будинках (Аудіо)

Молоді фахівці на Полтавщині отримують житло в оновлених будинках (Аудіо)

Фахівцям - житло. За таким принципом почали діяти у селі Пришиб на Полтавщині, Тут громада взялася ремонтувати та осучаснювати напівзруйнований житловий фонд, аби молоді фахівці - медики і вчителі - їхали туди.

Як розвивається село, бачила наша кореспондентка Наталя Очкань:

"Утеплені від підвалів до стель, з енергозберігаючими вікнами та новим водогоном квартири в двоповерхівках отримують у селі Пришиб представники його громади. Голова ОТГ Валентина Городянко каже, що населений пункт бідним не був ніколи, бо віддає землі в оренду гірничо-збагачувальному комбінату, що розташований за декілька кілометрів. Але після двох років, як утворили ОТГ, отримали ще більше можливостей для розвитку.

В одній із квартир проживає молода сім’я: чоловік, дружина та двоє маленьких доньок. Оскільки Віра Шмиголь працює медсестрою у школі, то їм надали квартиру в оновленому будинку.

На території села Пришиб є оновлений останніми роками дитсадок, опорна школа, куди возять дітей і з навколишніх сіл, будинок захищеної старості, що розмістили в будівлі колишнього стаціонару лікарні, врятувавши таким чином будівлю та людей, яким потрібен прихисток.

Люди у Пришибі налаштовані оптимістично – вважають, що бідність їм не загрожує ще й тому, що про це подбала історія назви. У давнину річкою Сухий Кобелячок, на якій розташоване село, ходив водний транспорт і напівострівне місцезнаходження населеного пункту сприяло, що до його берегів прибивалось усіляке добро – звідти пішла й назва – Пришиб".

Наталя Очкань, Полтава. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!

 

Фото Наталі Очкань