Розпочалися зйомки фільму за романом Сергія Жадана "Ворошиловград" (Аудіо)

Розпочалися зйомки фільму за романом Сергія  Жадана "Ворошиловград" (Аудіо)

Cьогодні у містечку Старобільськ Луганської області стартують зйомки  фільму режисера Ярослава Лодигіна "Ворошиловград". Ця стрічка  – екранізація твору Сергія  Жадана, що став кращим українським романом десятиліття за версією літературної премії ВВС Україна. 

Докладніше- Інга Штельмах:

"Роман  Жадана розповідає про юнака, який  змушений повернутися до рідного Донбасу, де не був багато років, щоб захистити майно сім"ї. Однак, з часом усвідомлює, що захищає вже й своє минуле і майбутнє . І людей, які йому повірили. Ідея екранізувати твір "Ворошиловград" виникла
в українського режисера Ярослава Лодигіна майже 6 років тому. Разом з автором твору і драматургом Наталкою Ворожбіт вони написали 11 варіантів сценарію, провели переговори з інвесторами в Україні і за кордоном.  А минулого року на Каннскому кінофестивалі стрічку визнали одним  із найперспективніших кінопроектів у Європі.  

І ось нарешті у рідному містечку Сергія Жадана почалися зйомки. Головні ролі виконають відомі актори  Олексій Горбунов, Руслана Хазіпова, Олег Москаленко, Ігор Портянко, Володимир Ямненко. Також одну з невеликих ролей зіграє й автор роману Сергій Жадан. Режисер Лодигін розповів, що твердо налаштований зламати стереотип про те, що українське кіно похмуре. У романі описано складні  події, та при цьому там багато гумору. Фільм не буде повною ілюстрацією роману, тож прихильники книги мають готуватися до незначних змін деяких сюжетний ліній, - говорить Сергій Жадан.

Над саундтреком працюють музиканти  Єфим Чупахін та Олег Каданов. У фільмі також використають твори Сергія Прокоф’єва, який народився на Донбасі. Бюджет картини складе майже 31 млн гривень, із них 15 з половиною млн виділить  Держагентство  з питань кіно. У широкий прокат стрічку планують випустити вже наступного року".

Інга Штельмах для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі- слухай новини! Щогодини на Українському радіо!