Українці отримають компенсацію за економію субсидії

Українці отримають компенсацію за економію субсидії

Цього року 2 мільйони осіб внесено в списків на отримання компенсації за заощаджену житлову субсидію.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Загальна кількість одержувачів субсидії, включених до списків на право отримання відповідної компенсації від держави, становить близько 2 мільйонів осіб. Необхідно посилити інформаційну кампанію, щоб люди зверталися в управління соцзахисту з відповідними заявами. На отримання субсидії було подано 761 тисяч заяв від домогосподарств. Станом на 15 липня з 1580 підприємств, що надають послуги з електро- і газопостачання, 1550 надали органам соціального захисту населення відповідні списки",- сказав віце-прем'єр.

Як повідомлялося, 20 березня цього року міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що монетизація субсидій на оплату комунальних послуг проводитиметься в два етапи: перший - на рівні підприємств, що надають послуги, другий - на рівні споживачів цих послуг.

Додамо, що 19 липня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що уряд до вересня закінчить підготовку до монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для населення.