"Українське радіо" у прямому ефірі транслюватиме концерт у день відкриття міжнародного саміту G20

"Українське радіо" у прямому ефірі транслюватиме концерт у день відкриття міжнародного саміту G20

У п’ятницю, 7-го липня, о 19:45 «Українське радіо» транслюватиме у прямому ефірі Офіційний прийом високих гостей та Дев’яту симфонію видатного німецького композитора Людвіга ван Бетховена з Ельбської філармонії міста Гамбурга (Німеччина). Подія відбуватиметься в рамках міжнародного саміту G20 (Великої двадцятки) і  відкриватиме офіційну частину саміту.

«Українське радіо», як частина суспільного мовника, оперативно висвітлює важливі глобальні події. Нарешті, під час планетарного рівня самітів, ми говоримо не про саджанці помідорів та іншу городину, а робимо те, що маємо робити. «Українське радіо», враховуючи його найбільше покриття по всій країні, стає найоперативнішим джерелом інформації. І це нас зобов’язує. У перший день G20 наші журналісти розкажуть про підсумки основних зустрічей і рішень сильних світу цього, а також проанонсують наступний день саміту. Оперативність – наше все!», - зазначив генеральний продюсер «Українського радіо» Дмитро Хоркін.

Пряму трансляцію у день відкриття саміту G20 вестимуть журналіст «Українського радіо» Василь Шандро та музикознавиця, радіоведуча Наталя Куляєва.

Коментуватимуть подію й розповідатимуть цікаві факти та подробиці з історії самітів G7 та G20 у прямому ефірі шеф-редактор суспільно-політичного напряму радіоплатформи, політичний оглядач Юрій Табаченко та аналітик, радіопубліцист Віталій Науменко.

У рамках трансляції прозвучить спецрепортаж оглядачки радіо «Культура» Наталії Попудрібко про унікальну Гамбурзьку філармонію на Ельбі, яку називають восьмим дивом світу і з якої транслюватиметься зустріч найвпливовіших політиків світу.

«Українське радіо» спільно з Європейською мовною спілкою, підтримуючи добру традицію висвітлення культурно-мистецьких подій світового масштабу, транслюватиме Дев’яту симфонію німецького класика Людвіга ван Бетховена, яка відкриватиме офіційну частину саміту. Як на мене, цей твір прозвучить як заклик до порозуміння та єднання навколо ідей миру, добра та економічного добробуту », - підкреслила продюсерка радіоканалу «Культура» Світлана Свиридко-Сєрова.

Виконуватиме Дев’яту симфонію оркестр Гамбурзької філармонії під орудою диригента Кента Нагано,   хор Гамбурзької державної опери та солісти: Крістіана Карг (сопрано), Ока фон Дамерау (мецо-сопрано), Клаус Флоріан (тенор), Франц-Йозеф Селіг (бас).

Слухайте нас он-лайн на сайті радіо: http://www.nrcu.gov.ua/uk/schedule/play-live.html?channelID=3


 Найважливіші фрагменти трансляції слухайте наступного дня о 12.40 у прямоефірному шоу вихідного дня «Обрії» (УР-1).

Довідка: «Українська радіо» - радіоплатформа суспільного мовника України Національної суспільної телерадіокомпанії. Радіо мовить з 1924 року і є одним із найстарших радіомовників світу. З 2017 року «Українське радіо» разом з Національним телебаченням та 25-тьма регіональними каналами стали публічним акціонерним товариством. «Українське радіо» мовить на трьох каналах: Першому – розмовному новинному суспільно-політичному, Другому – молодіжному музично-розмовному радіо «Промінь», Третьому – мистецько-просвітницькому радіо «Культура» та має редакції програм англійською, німецькою, румунською та російською мовами.