Українське радіо транслюватиме Міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2017

Українське радіо транслюватиме Міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2017

Українське радіо транслюватиме в прямому ефірі 62-й Міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2017, який цього року відбувається в Києві. Трансляція фіналу конкурсу почнеться на Першому каналі та Другому каналі «Промінь» о 22.00 за київським часом 13 травня.

Коментуватиме  трансляцію ведуча Олена Зелінченко. Включення з головної сцени Євробачення у Міжнародному Виставковому Центрі робитимуть Галина Бабій та Роман Коляда.

У першому півфіналі змагалися учасники зі Швеції, Грузії, Австралії, Албанії, Бельгії, Чорногорії, Фінляндії, Азербайджану, Португалії, Греції, Польщі, Молдови, Ісландії, Чехії, Кіпру, Вірменії, Словенії та Латвії. З країн-засновниць Євробачення, які традиційно потрапляють у фінал автоматично, у цей день голосували Велика Британія, Іспанія та Італія.

У другому півфіналі брали участь Сербія, Австрія, Республіка Македонія, Мальта, Румунія, Нідерланди, Угорщина, Данія, Ірландія, Сан-Марино, Хорватія, Норвегія, Швейцарія, Білорусь, Болгарія, Литва, Естонія та Ізраїль. Проголосувати цього дня також змогли: з числа засновниць – Німеччина й Франція та країна минулорічний переможець – Україна, яка, відповідно, теж вже забезпечила собі місце в фіналі.  

Нагадаємо,  Київ приймає Євробачення вже вдруге після 2005-го року. Право на проведення конкурсу для України виборола співачка Джамала, яка на Євробаченні-2016 у Стокгольмі виконала пісню «1944». У домашньому змаганні нашу державу представлятиме гурт O.Torvald з піснею «Time». Їхній виступ – у фіналі, 13 травня, під номером 22.



                        Прес-служба Українського радіо