Переживання першої свідомої втрати: Renie Cares випустила сингл "Дюшеска"

Переживання першої свідомої втрати: Renie Cares випустила сингл "Дюшеска"

Renie Cares у колаборації з Polina Maiboroda презентувала новий сингл "Дюшеска". Пісня передає переживання від першої свідомої втрати до спокійного прийняття.

"Цю пісню я написала внаслідок переживання першої свідомої втрати в житті, внаслідок смерті бабусі... довелося пройти через темряву, а потім прийти до того тривіального щастячка в маленьких дрібницях, типу дюшески в кишені зимової куртки", — розповіла Renie Cares в ефірі Радіо Промінь.

Фото: Фейсбук-сторінка Dmytro Shutaiev

"Нещодавно у нас вийшов сингл під назвою "Дюшеска". Цю пісню я написала внаслідок переживання першої свідомої втрати в житті, внаслідок смерті бабусі — це було ще до початку повномасштабного вторгнення і тоді смерть ще не була так близько і всюди, не зчитувалася, як щось повсякденне і, звісно, моє дитяче наївне світосприйняття, яке ніколи раніше не враховувало факту кінечності фізичної присутності, надламалось і довелося спочатку пройти через темряву, а потім прийти до того тривіального щастячка в маленьких дрібницях, типу дюшески в кишені зимової куртки. Сам текст, натхненний лірикою французького романтика Альфреда де Віньї — він писав такі слова, що спокійна безнадійність без гніву і докорів небесам — це і є сама мудрість. У цій пісні я дійсно відображаю цей перехід від легенького гніву на те, що біля святих грішним людям немає місця, до спокійного прийняття. І для мене уособленням спокою гармонії є якраз Polina Maiboroda. Тому цей трек вийшов у колаборації з нею. Про плани на майбутнє: у всіх, хто любить класичні концерти, буде можливість почути гурт Renie Cares вже 13 липня на фестивалі Atlas United, а також незабаром ми анонсуємо перформативну подію, яка відбуватиметься 6 липня в Києві в театрі "Дах". Тут ми вже пограємося з методами, об'єднаємо документальне і художнє і вперше заявимо про Renie Cares, як про мультидисциплінарний проєкт, бо далі рухатимемося в цьому напрямку", — розповіла Renie Cares в ефірі Радіо Промінь.

Нагадаємо, у лютому Sheetel і Renie Cares видали пісню на вірш Майка Йогансена.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.