Не вписувалися в "собачий" репертуар: Сергій Жадан і Turchynov спільно видали мініальбом "Танго Харків"

Не вписувалися в "собачий" репертуар: Сергій Жадан і Turchynov спільно видали мініальбом "Танго Харків"

Учасники гурту "Жадан і Собаки" Сергій Жадан та Євген Турчинов спільно видали мініальбом "Танго Харків", що складається з трьох пісень, написаних у різний час, але об'єднаних спільною темою. Пісні передають переживання і почуття, що виникли під час облоги Харкова та перших дні широкомасштабної війни.

"Цей матеріал, мабуть, не міг увійти в "собачий" альбом, а нам дуже хотілося це зафіксувати, як певний зріз часу, як відбиток того, що сьогодні ми відчуваємо, що ми бачимо", — зазначив Сергій Жадан в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

6 червня Сергій Жадан повідомив на своїх сторінках в соцмережах, що вступив до лав 13 бригади Національної Гвардії України "Хартія" та почав проходити вишкіл.

Фото: Пресслужба гурту Жадан і Собаки

"Ми презентуємо наш перший мініальбом, який називається "Танго Харків". Це три пісні, які писалися в різні роки, в різний час. Загалом пісня "Танго Харків" писалася нами навесні 2022-го року, власне тоді, коли Харків ще був в облозі російських окупаційних військ і на околицях міста велися бої. Ми, власне, тоді давали якісь перші концерти в госпіталях, в лікарнях, в метрополітені для мирного населення Харкова, для наших військових, для наших лікарів і саме тоді написалася ця пісня. Вона ніби і лірична, вона про почуття чоловіка до жінки, але за цим стоїть і велика любов до всього, що нас оточує, чим ми живемо. Друга пісня, яка називається "Танцювати" більш така лірична, вона теж в якийсь момент у нас з'явилася, ми її тримали, не знали, власне, куди її вставити, тому що нам із Жекою вона подобалася, в "собачий" репертуар вона не зовсім вписувалася, але коли ми її грали десь на корпоративних вечірках, себто на п'янках, вона зазвичай всім подобалася і виникало природнє питання, чому ми її не записуємо і ми подумали, а й насправді, чому ми її не записуємо. Ми її записали. А третя пісня, яка називається "Мишоловка" — це пісня, яку ми написали, як саундтрек до фільму, який так і називається "Мишоловка". Це фільм про перші дні повномасштабного вторгнення росіян, про перші дні цієї великої війни і про наших військових. Нам хотілося створити пісню, яка б була б не просто хронікою того, що відбувається на лінії фронту, а яка би свідчила більше про почуття, емоції людей, наших військових і тих, хто їх чекає в тилу, їхніх родин, їхніх дружин, їхніх дітей, тому хотілося створити пісню в чомусь емоційну, але разом з тим сповнену надії, світла і віри. Тому що в результаті все на цій вірі, на цій надії і тримається. А саме вони і перемагають. Цей матеріал, мабуть, не міг увійти в "собачий" альбом, або, якщо міг, то в якісь дуже різні релізи, а нам дуже хотілося це зафіксувати, як певний зріз часу, як відбиток того, що сьогодні от ми відчуваємо, що ми бачимо", — розповів Сергій Жадан в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

"Альбом створено на нашій рідній прекрасній студії "Март" в місті Харків, зведення також відбулося в Харкові і ми працювали разом з нашим другом, талановитим чудесним звукорежисером, музикантам Сергієм Кондратьєвим. зазначив Євген Турчинов в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Нагадаємо, у лютому Марта Липчей та гурт "Жадан і Собаки" представили другу спільну пісню "Народжена в серпні".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.