Особистісні та суспільні зміни: гурт Mazepa видав дебютний альбом "Кожен сам собі рішає"

Особистісні та суспільні зміни: гурт Mazepa видав дебютний альбом "Кожен сам собі рішає"

Гурт Mazepa презентував дебютний альбом "Кожен сам собі рішає". Вокаліст гурту Андрій Мазепа в ефірі Радіо Промінь підкреслив, що цей альбом відображає особистісні та суспільні зміни, які пережили музиканти за останні три роки: "Це своєрідний діалог з собою, який ми перетворили в музику, щоб донести наші почуття до всіх українців".

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба гурту Mazepa

"Хочу розказати вам про альбом гурту Мазепа "Кожен сам собі рішає", який вийшов 30 травня. Говорити про те, що цей альбом є для нас особливим, буде зайвим, адже це дебютний альбом. І тому ми дуже трепетно ставимось до його виходу, дуже з нетерпінням чекаємо відгуку слухачів на нашу творчість. 11 пісень, які увійшли до альбому, були написані впродовж трьох останніх років, які, якщо так можна сказати, включили в себе довоєнний період і воєнний. Декілька пісень, які увійшли до альбому, написані ще до війни, з того періоду, коли нас хвилювала любов, романтика, проблеми стосунків, якісь особистісні моменти. Але після 2022-го року тематика розмов, тематика проблем і взагалі відчуттів змінилась дуже. В нас почали виходити пісні трошки інакші, вони вже написані в форматі такого діалогу в першу чергу з собою, розмови з собою і ці розмови захотілось перетворити в пісні. Тому нові наші пісні написані в форматі своєрідного звернення в першу чергу до себе, а через це і до всіх українців. Послухавши наш альбом "Кожен сам собі рішає" можна буде дуже чітко зрозуміти, що саме ми хочемо сказати українцям сучасності, якими б ми хотіли бачити наших людей в майбутньому. Ми хотіли б, щоб українці були люблячими, свідомими, розуміючими патріотами своєї країни, тому ми покладаємо надію на таку трансформаційну особливість нашої музики. Можливо це прозвучить дещо зухвало, але ми пишаємося звучанням нашого альбому, ми записували його у Львові на студії Jenny Records разом із Мар'яном Криськовим. Відбувся той рідкісний момент, коли нам вдалось втілити в результаті те, що задумувалось в першочерговій ідеї", — розповів вокаліст гурту  Mazepa Андрій Мазепа в ефірі Радіо Промінь. 

Нагадаємо, у квітні гурт Mazepa видав сингл "Plane Mode"

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.