Alina Pash видала мініальбом "Esbat"

Alina Pash видала мініальбом "Esbat"

Alina Pash видала мініальбом "Esbat". До нього увійшли 4 треки, що були записані упродовж останнього року в Україні та США. У піснях нового мініальбому співачка рефлексує на події, що відбулися з нею за кілька останніх років.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Alina Pash

"Хочу з вами поділитися своїм новим музичним доробком – це міні-альбом "Esbat". Ви запитаєте мене, а що це за назва така? Знову ви, пані Паш, свої закарпатські дієслова сюди принесли, ми їх не розуміємо, треба гуглити. Але ні, це не закарпатське словечко, а цей термін взагалі "Esbat" використовується для позначення релігійних або магічних зборів, зазвичай проводження на природі, пов'язаних із циклічними змінами природи, наприклад, зміною сезонів чи фаз місяця. І якось мене це слово надихнуло, я зрозуміла, що мені теж якось обрядово треба провести свій початок 2024 року. Хочу ділитися з людьми музикою, яку творю, бо це мене надихає жити і я дуже сподіваюся, що ця музика теж буде людей надихати жити. В альбомі можна знайти дуже різний настрій: там і присутній хіп-хоп, де качається головенька. Називається пісня "Ne novenka" — іронічний доволі, трішки з закарпатськими словами, але класними, додавайте собі в словничок. Також є пісня "Маланка" — дуже надихаюся нашими традиційними святами, завжди, певно й буду небайдужа до наших фольклорних вайбів і буду до них звертатися знову і знову, бо там є що черпати. Пісня "Sabbath" є — така відьомська. Знову Аліна Паш туди залізла. Ну, що ж робити, вже як є. Там взагалі під афрорегетонолатино вайби іронізую трохи з себе, переживаю свої якісь складні моменти крізь музику, крізь іронію. Останній трек, який називається "Wonder" —  він у фіті написаний з класними французькими артистами, ми разом продюсували цей трек, будучи в музичному кемпі в Парижі минулоріч восени, було дуже весело, дуже класно. Тішуся, коли може з'єднатися в творчих вібраціях разом із талановитими людьми", — розповіла Alina Pash в ефірі Радіо Промінь.

В офіційному прес-релізі про випуск мініальбому Alina Pash розповіла про стан жертви, в якому опинилася після скандалу на нацвідборі на Євробачення 2022: "Тривалий час, ще до участі в Національному відборі на Євробачення в 2022 році, я намагалась впоратись з глибокою депресією. Після скандалу навколо Alina Pash мій стан погіршився. Я почувалась, ніби з мене зняли одяг і закидують камінням. А за тиждень, 24 лютого сталось ще й те, що змусило сивіти моє волосся швидше. Стан жертви, в який я провалилась і перебувала доволі довго, не давав мені бути собою. Світ відчувався ворожим, а я в ньому – вигнаною відьмою на краю безвісти. Проте робота над собою дозволила мені переглянути своє життя. Я хочу бути однією з тих жінок, які змогли піднятись і йти далі, приймаючи себе різною.. Бо нам ще стільки всього любити і створити в цьому Всесвіті!.."

Нагадаємо, у січні Alina Pash випустила пісню і кліп "Ne Novenka".

Також читайте інтервʼю Alina Pash: На День Перемоги України я сидітиму за столом і співатиму три дні співанки.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.