Промінь рекомендує: TRINY T з треком "Яблука"

Промінь рекомендує: TRINY T з треком "Яблука"

TRINY T — виконавиця й аворка пісень родом з Одеської області. Музичну кар'єру Тетяна Левченко (саме так звати співачку) розпочала в 2008 році, коли з сусідкою записала перший авторський трек у стилі реп. Це стало початком її виступів і подальшого написання нових пісень. Проте з 2010 до 2018 була велика перерва в творчості через контракти за кордоном, де вона працювала співачкою в шоу-групі. Наразі TRINY T має вісім україномовних та одну англомовну пісню. Особливістю TRINY T є те, що незалежно від стилю пісні майже в кожній присутні елементи народного вокалу. Трек "Яблука" не став винятком. Ця пісня — музична інтерпретація вірша українського поета Максима Рильського. Як каже сама співачка, це історія любові, розлуки та непередбачуваності життєвих шляхів, тож слухач може відчути солодкість і гіркоту людських відносин. Чому звернулась саме до творчості Рильського, а також, з чого почалась її любов до народного співу, TRINY T розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

 Фото з фейсбук-сторінки Tanya Trinity

"Я полюбила народний вокал ще з дитинства, тому що мої бабуся й дідусь співали в народному ансамблі саме народним співом. Мене завжди заворожували ці звуки, мені хотілось співати так само. І коли я стала авторкою власних пісень, я включила цей самий народний вокал у свою творчість і мені це дуже відгукується"

Тетяно, привіт!

Вітаю, Промінь! Сьогодні в мене в ефірі дебют, до речі. 

Вітаємо тебе з дебютом! Хочеться розпочати з того, що майже в кожній твоїй пісні є відсилки до народного співу. Давай розкриємо цю тему. 

Одразу скажу, що ця фішка в мене з’явилась не тоді, коли це вже стало дуже популярно й модно. Я полюбила народний вокал ще з дитинства, тому що мої бабуся й дідусь співали в народному ансамблі саме народним співом. Мене завжди заворожували ці звуки, мені хотілось співати так само. І ось коли я вже стала авторкою своїх власних пісень, я включила цей самий народний вокал у свою творчість і мені це дуже відгукується, я від цього кайфую сама й сподіваюсь, кайфують мої слухачі. 

Ти з Одещини, й твої бабуся й дідусь співали. А які традиції народного співу саме цього регіону?

Не знаю, що конкретно сказати про регіон, тому що для мене насправді народний спів — він народний, він український у будь-якому куточку України. Я не виділяю якихось особливостей. Можу сказати хіба що характеристики одягу. Тому що найближчим часом я планую відобразити стиль своєї місцевості, де я народилась. Хоча я взагалі з Харкова, але народилась на Одещині. І там є класна фішка, яку я хочу відтворити — це українські вінки, зроблені з трави, яка називається ковила. Вони дуже гарно виглядають. Коли я побачила, взагалі подумала, що це щось африканське, а це українське, тому хочу зробити. 

Хочу повернутись до періоду твого життя, який ти провела за кордоном. Знаємо, що три роки ти жила в Китаї. Можеш порівняти музику, аудиторію у нас і там? 

Вона дуже відрізняється, це просто небо й земля. Китайська музика — там все таке романтизоване, повільне, бере за душу. Більше про нещасливе кохання, це в них дуже популярно. Це я для себе так підмітила. А в нас усе більш різноманітне. У нас можна посумувати, десь підняти настрій, десь задуматись. Мені здається, в нас більш різнопланово, а там більше в одну сторону романтики. 

"Я буквально за п’ять хвилин знайшла "Яблука", і в мене якось одразу в голові виникла пісня. І я така: "О, це воно!" Так і була написана пісня "Яблука" 

Твоя пісня "Яблука" є музичною інтерпретацією вірша українського поета Максима Рильського. В наш час це поширена практика використовувати гучні імена й навіть маніпулювати. Переспівують Василя Симоненка, Тараса Григоровича Шевченка. А Максим Рильський, здається, не дуже очевидний вибір. Чому саме він?

В мене не було цілі маніпулювати чи спекулювати. Я просто сиділа й, як завжди, писала нову пісню й подумала, а чому б не зробити пісню не під свій текст, а на вірш якогось українського поета чи поетеси? Я просто почала шукати вірші і буквально за п’ять хвилин знайшла "Яблука" і в мене якось одразу в голові виникла пісня. І я така: "О, це воно!" Так і була написана пісня "Яблука".      

Слухати пісню "Яблука" від TRINY T, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.