Ліквідація наслідків ракетного удару РФ по Києву — столиця повністю зі світлом

Ліквідація наслідків ракетного удару РФ по Києву — столиця повністю зі світлом

Дві особи загинули, поранені 49 людей. Такими за даними на 16:10 2 січня 2024 року є наслідки масованої ракетної атаки з боку Росії по Києву. Про це повідомив в ексклюзивному коментарі Українському Радіо речник КМВА Михайло Шаманов. Він зазначив, що рятувальна операція у тих районах Києва, де були загоряння і пошкодження будівель, триває. На 16:26 2 січня відновили електропостачання 260-ти тисячам киян, які тимчасово були без світла в результаті цього масованого ракетного удару. Таким чином Київ повністю зі світлом після ліквідації наслідків масштабної атаки ворога. 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Ілюстративне фото УНІАН

По певних районах Києва

Як зазначив Українському Радіо Михайло Шаманов, рятувальна операція після завданого вранці 2 січня 2024 року ракетного удару з боку Росії по Києву триває. "Внаслідок такої масованої ракетної атаки по столиці, на жаль, є руйнування житлової забудови, пошкодження інфраструктури. Станом на зараз відомо про двох загиблих", – повідомив речник КМВА. 

Він розповів про роботу рятувальників у тих районах Києва, де були загоряння і пошкодження будівель внаслідок цієї ракетної атаки.

Солом’янський район: рятувальники деблокували 17 осіб із пошкоджених будинків і загалом 134 людини евакуювали. Пожежу локалізовано. На базі приміщення однієї зі шкіл у Солом’янському районі облаштували пункт обігріву та допомоги для мешканців пошкоджених будинків. Там зараз працюють психологи, фахівці організації "Червоний Хрест України", співробітники ДСНС.

Подільський район: ліквідовано загоряння у двох автосалонах загальною площею 300 м2. Повністю згоріло 29 автомобілів, 5 – пошкоджено. 

Печерський район: ліквідовані незначні займання в двох недобудовах. Також зафіксовано падіння уламків у ще декількох районах, але там обійшлося без суттєвих руйнувань та без постраждалих. 

Відновили електропостачання 260-ти тисячам киян

Відновили електропостачання 260-ти тисячам киян, які залишилися без світла в результаті цього масованого ракетного удару з боку Росії. Через ракетний удар у деяких районах міста виникали проблеми з енерго- та водопостачанням, зазначив Михайло Шаманов. Але енергетики повернули електропостачання в Святошинський, Шевченківський, Подільський, Оболонський райони. Таким чином Київ повністю зі світлом після ліквідації наслідків масштабної атаки ворога. 

Михайло Шаманов. Фото: ФБ-сторінка Михайла Шаманова

Транспорт

Через тимчасову відсутність напруги затримувався рух частини маршрутів тролейбусів і трамваїв, продовжив розповідь речник КМВА. Але енергетики відновили подачу напруги.

Укриття

Він також розповів, що спочатку ворог атакував столицю в ніч на 2 січня дронами, які заходили кількома групами із різних напрямів. Потім в повітря піднялися російські бомбардувальники ТУ-95, які запустили хвилями крилаті ракети різного типу – Х-101, Х-555, Х-55. Коли ці ракети заходили на Київ, з інших літаків ворога – МІГ-31 – було запущено також 10 балістичних ракет "Кинджал". Все це летіло на столицю, відповідно для всіх людей була страшна небезпека, але час спуститися в укриття був. "Ми завжди закликаємо людей не нехтувати правилами безпеки і обов’язково спускатися до укриттів попри те, що була комендантська година. Під час комендантської години дозволяють йти в укриття. Статистики, чи люди почали більше або менше ходити в укриття, немає. Але ми розуміємо, що щільність цих атак, особливо в грудні й зараз, збільшилась і люди почали більше спускатися до укриттів, бо це реальна небезпека життю та здоров’ю", – зазначив речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов.