"Звичайна робоча ситуація, а не з’ясування стосунків" — Данілов про Зеленського та військове керівництво України

"Звичайна робоча ситуація, а не з’ясування стосунків" — Данілов про Зеленського та військове керівництво України

Російська Федерація вже понад два місяці проводить масштабну дестабілізаційну кампанію в Україні, намагаючись таким чином сприяти своїй перемозі на полі бою, заявив в ефірі Українського Радіо секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, коментуючи чутки про конфлікт між президентом Володимиром Зеленським та генералом Валерієм Залужним. "Вони роздмухують на рівному місці те, чого не відбувається", зауважив Данілов, за словами якого ситуація між президентом та військовим керівництвом країни "це не з’ясування стосунків, а звичайна робоча ситуація".

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: ОП

"Російська Федерація не має спроможності перемогти нас військовим шляхом. Вони це зрозуміли і вже 2-2,5 місяці триває операція всіх спецслужб РФ по проєкту внутрішньої дестабілізації на території нашої країни. Відбувається величезна інформаційна кампанія, яка, на превеликий жаль, підтримується деякими засобами масової інформації та політичними "діячами". Вони роздмухують на рівному місці те, чого не відбувається. 

Зокрема, йдеться про трагічний випадок, який стався з помічником Залужного, коли російські медіа одразу почали це трактувати на власний розсуд. Одразу ж включилися деякі наші діячі та почали роздмухувати. А треба дочекатися висновків, які зробить відповідна інституція — ДБР, щоб поставити крапку в цьому питанні", — розповів Олексій Данілов. 

Зараз, як додав секретар РНБО, дуже багато спекуляцій, інформаційних атак з боку РФ відносно політичних бажань тих чи інших громадян: "Вони будуть продовжувати це робити і нам треба бути готовими до таких атак. Я не бачу на засіданнях ставки жодних питань, які є на сьогодні між президентом та іншим військовим керівництвом нашої країни. Є питання, які потребують дискусії й вони з’являються на засіданні ставки щоразу. Але це питання, які слугують тому, щоб ми досягли компетентних відповідей на дуже складні питання, які є на фронті". 

"Хтось вважає, що це з’ясування стосунків, але це абсолютно не так. Це звичайна робоча ситуація, яка є будь-де і не треба з мухи робити слона, якого потім почне гнати РФ по всіх своїх телеграм-каналах та ботах, задіюючи всю свою агентуру, яку вона має, зокрема й на території України", — підсумував Данілов.