Jerry Heil: "Чесна музика – це коли артист не зважає на тренди, а творить їх сам"

Jerry Heil: "Чесна музика – це коли артист не зважає на тренди, а творить їх сам"

Jerry Heil прагне не лише самостійно створювати чесну музику, але й підтримувати на такому ж шляху інших артистів. Що виконавиця вкладає у це поняття? Щирість, рефлексію, емоції – все те, що можна знайти у її власних композиціях.  

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь Jerry Heil презентувала пісню "Благословенна земля" та поговорила з ведучою Ксенією Івась про творчий процес, концепцію лейбла Nova Music та наступний реліз. 

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба Jerry Heil

"Благословенна земля" – твір, в який я намагалась вкласти частинку нашої історії, культури – чогось такого, що хочеться передати нащадкам 

Яно, розкажи, будь ласка, як ти встигаєш бути співачкою, студенткою музичного коледжу Берклі й керувати власним лейблом? Маєш якусь суперсилу чи просто ніколи не спиш? 

Думаю, мені дуже пощастило з командою. Я довіряю людям, з якими працюю. Почуваюся оточеною любов'ю всюди. І знаю, якщо чогось не встигатиму, мої батьки прикриють. 

До Дня Української Державності ти випустила пісню "Благословенна земля". Яка історія створення цього треку?

Коли дізналась, що є таке свято 28 липня (нещодавно Указом Президента України № 455/2023 "Про внесення змін до деяких указів Президента України" День Української Державності було перенесено з 28 липня на 15 липня – прим. ред.), була на шляху до України з Польщі. І буквально за декілька днів написала пісню, бо дата мені дуже відгукнулася. Мабуть, День Української Державності для мене рівносильний за своєю важливістю з Днем Незалежності. День Незалежності – це про те, що ми окремі, незалежна одиниця, а День Державності – про те, чому ми такі, чим цінні. Цю цінність важливо підсилювати, нагадувати собі про неї щоразу під час відзначення свята. 

Що і кому тобі було важливо донести цією піснею? 

Це гімн любові до рідної землі. Я бачу зараз за коментарями й за кількістю переглядів, що багатьом людям вона звучить на тих самих струнах душі. Це твір, в який я намагалась вкласти частинку нашої історії, культури – чогось такого, що хочеться передати нащадкам. Так само як зараз ми пишаємося нашою минувщиною, хочеться, щоб ми самі творили історію, яку наші діти переказуватимуть із гордістю. Власне, так і відбувається. Просто хотілося це закарбувати в пісні. 

Дійсно, в пісні багато історичних згадок. Ти радилась з кимось зі спеціалістів щодо історичних фактів про Україну?     

Мені колись пощастило з викладачкою історії. Думаю, коли Тетяна Василівна почує цю пісню, вона потішиться, що не даремно віддала стільки сил. 

Чесна музика – це коли артист не зважає на тренди, а розуміє, що творить їх сам

Яно, ти нещодавно оголосила про відкриття власного лейбла Nova Music. В чому принцип його роботи? 

Головна роль мого лейбла – допомагати. Це не компанія, що бере з нуля і продюсує артиста, який не знає, чого хоче від цього світу, але прагне співати. Мені це не цікаво. Я у свій час, коли починала, мала пропозиції зайти на той чи інший лейбл на повне продюсування. Але щоразу відмовлялась, бо знала, що у мене є бачення того, як я хочу звучати та виглядати. Тому зараз я беру артистів так само – з баченням, з впевненістю у собі, з розумінням того, яку музику вони хочуть робити. Просто комусь треба допомогти контактами, комусь – з поширенням музики, пошуком людей в команду чи піаром. Ми хочемо давати малюсінькі, але корисні підказки, але в жодному разі не змінювати артиста. 

Ти говориш, що твій лейбл для тих артистів, які грають чесну музику. Поясни, що у твоєму розумінні означає це поняття? 

Чесна музика – це та, що йде від душі. Чесна музика – це коли артист не зважає на тренди, а розуміє, що творить їх сам. 

Про що ти будеш співати у своїй наступній новій пісні? 

Наступний реліз буде 24 серпня – на День Незалежності. Дочекайтесь. Останнім часом мої прем'єри збігаються зі святами. Я – ваш музичний календар! 

 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.