alyona alyona: Я налагодила зв’язок з людьми і більше ніколи його не втрачу

alyona alyona: Я налагодила зв’язок з людьми і більше ніколи його не втрачу

Реперка alyona alyona повернулася з гастрольного туру Європою і привезла з собою нову пісню "Не втратимо зв’язок". Чим надихалася артистка в роботі над треком, кому його присвятила і чи втрачала коли-небудь зв’язок із реальністю – дізнавалася ведуча шоу "Вікенд нової музики" на "Радіо Промінь" Ксенія Івась.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба Alyona Alyona

Найбільший і найцінніший зв’язок в житті, крім рідних і коханих, це зв’язок зі своєю аудиторією. В мене був момент, коли десь у 2019 році я його втратила

"Променю" сьогодні 58 років. Що б ти побажала найпершій музичній радіостанції України?

По-перше, прожити багато разів по 58 років. А по-друге, хочеться, щоб завжди для вас був контент, щоб була гарна українська пісня, яку ви б хотіли ставити та слухати, про яку  хотілось би говорити і пишатися. Щоб завжди всі виконавці, які йдуть  з музикою до вас, були вам вдячні за вашу роботу, так само як і слухачі. І звичайно, миру нам всім, щоб ми перемогли в цій війні, зажили щасливо й довго – і більше без воєн. 

Ти сьогодні до нас завітала із прем'єрою пісні "Не втратимо зв’язок". Як, де і з ким тривала робота над цим треком?

В мене була музична сесія в Ґданську, буквально декілька днів. Я заїхала на студію до музикантів, де ми намагалися створювати різні музичні композиції. Ця була найперша, яку ми створили та вирішили показати на загал. Тому що зараз всі ми знаходимось на відстані. І хлопці, з якими я писала музику, також далеко від своїх дружин. Кожен вклав, напевно, частинку своєї душі в цю пісню, через те що зв’язок ми не втрачаємо, але ж сумуємо і маємо почуття  в серці. Це трек про кожного з нас зараз.

А ти особисто пережила власний досвід розлуки з коханою людиною? І взагалі, чи віриш у стосунки на відстані?

Так, звичайно. Ми більше півроку були на відстані, тому що я працювала в Європі.  І максимально трубила в усі можливі рупори, щоб нам давали зброю, щоб звільнювали полонених з України, з "Азовсталі", з полку "Азов" і так далі. Заробляла гроші для наших ЗСУ і бувала в Україні нечасто. 

Ми пережили цей період на відстані. Я рада, що ми можемо з'єднатися і проводити час разом. Я не кажу, що ми постійно разом, ні. Моє життя – це рух.  Я артист і так воно складається. Але знання того, що ми на одній землі, на відстані потягу – це класне відчуття, воно дуже гріє серце. 

Який зв’язок тобі важливо тримати? І з ким? Яка цінність цього зв’язку?

Найбільший і найцінніший зв’язок в житті, крім рідних і коханих, це зв’язок зі своєю аудиторією. З простими людьми, з якими я працювала в садочку, ходила на фітнес, їздила в маршрутках і так далі. Тому що в мене був момент, десь 2019 році, коли я цей зв’язок втратила – через те що більшість часу була в Європі, потім поїхала записувати альбом. 

І все, ти втрачаєш зв’язок з людьми, ти не розумієш, що відбувається на рідній землі, серед простих людей. Ти просто живеш між артистів, де створюється якась така своя бульбашка творчого процесу, де всі одне одного люблять, а насправді все не так. І відірватись від землі – це десь про те, що втрати зв’язок. 

Коронавірус знов  повернув мене в моє рідне місто. Я налагодила зв’язок з людьми і більше ніколи його не втрачу. Тепер я дійсно розумію його цінність. В кожному моєму альбомі є відсилочка до рідних, або до дитинства, або якась мрія про майбутнє.


Фото: Пресслужба alyona alyona

Моє життя – це рух, бо я артист. Але знання того, що ми всі на одній землі, на відстані потягу – це класне відчуття, воно дуже гріє серце

У шоу "Селекція" ти розповіла, що зробиш невеличку творчу паузу після пісні "Не втратимо зв'язок". Ця творча пауза для чогось? Чи перед чимось?

Перш за все, для чогось. Я б хотіла походити на курси водіїв і здати  на права. Мені 31 рік і я вчилася на категорію С, а хочу категорію В знати. Це для мене важливо. Я зараз підтягую англійську мову, бо хочеться тримати стрій. Ця творча пауза не визначена тим, що я повністю відмовляюся від музики. Я зараз, наприклад,  в студії співпрацюю з співачкою FIINKA.

Редакторки текстової версії – Ірина Віцан і Міла Кравчук

Підписуйтеся на подкаст "Вікенд Нової Музики" на найбільших подкаст-платформах, щоб першими дізнаватися про найяскравіші музичні новинки від українських артистів.

Слухайте епізод подкасту "Вікенд нової музики" з Alyona Alyona на SoundCloud тут.