Олег Скрипка переспівав легендарну пісню "Гуцулка Ксеня"

Олег Скрипка переспівав легендарну пісню "Гуцулка Ксеня"

Олег Скрипка представив переспів легендарної пісні "Гуцулка Ксеня". Пісня видана на збірці "ДНК", на якій популярні артисти переспівали народні та авторські пісні.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Сергій Галушка, Радіо Промінь

 

"Пісня "Гуцулка Ксеня" написана в першій половині 20 століття в стилі українського танго. В мене вже був колись альбом в стилі українського танго, який називається "Жоржина". Йому вже понад 10 років. Він здобув хорошої популярності, тому що це була реконструкція пісень українського джазу та українського танго початку 20 століття. І тому мене запросили взяти участь в проєкті "ДНК". Запропонували саме цю пісню. Я спілкувався із продюсером Дмитром Саратським, і він наполягав, щоби я виконав саме цю пісню. Я казав, що вона складна, вона ж базувалася на реальних подіях. Там закладена така пристрасть, таке сильне кохання, треба передати цю емоцію. Мене переконав продюсер, запропонував мені до співпраці прекрасних музикантів, навіть ми імітували звук трембіти. Я виконав цю пісню. Я вважаю, що це дуже хороша робота. Коли ти виконуєш якийсь прекрасний старовинний музичний артефакт, задача номер один - не зіпсувати оригінал. Я думаю, що ми нашим колективом додали ще більших сучасних емоційних моментів музично до цієї пісні", — розповів Олег Скрипка в ефірі шоу “Селекція” на Радіо Промінь

 

Нагадаємо, у листопаді Олег Скрипка видав пісню у колаборації з електронним проєктом Probass & Hardi.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.