"До обстрілів російськими ракетами треба бути готовими кожного дня". Юрій Ігнат про загрозу масованих ударів

"До обстрілів російськими ракетами треба бути готовими кожного дня". Юрій Ігнат про загрозу масованих ударів

Про ймовірність нових ракетних атак з боку РФ найближчими днями розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат в ефірі Національного марафону, що транслюється на Українському радіо.

"Вибір ракет для запуску залежить від тактико-технічних характеристик певної ракети. С-300 можуть працювати по балістичній траєкторії, їх можна застосовувати до 150 км. Але на такій відстані точність балістичної ракети ― ніяка, адже безліч вражаючих елементів, що мають знищувати повітряну ціль, вражають мирне населення. Це тисячі маленьких уламків, і в даному контексті С-300 однозначно є зброєю тероризму. Ці ракети застосовують у прифронтових містах ― Харківщина, Миколаївщина, Дніпропетровщина, Запоріжжя, тобто там, куди вони можуть дістати. Інші ракети, наприклад, Х-22 ― це вже ракети повітряного базування з дальністю до 600 км, їх застосовують з літаків Ту-22М. Ракети, якими ворог б’є по нашій критичній інфраструктурі, це "Калібр", Х-101, Х-55. Вони є високоточними далекобійними ракетами".

Юрій Ігнат наголосив, що завдати удару рашисти можуть будь-коли, тому що мають для цього всі сили та засоби. "Питання у плануванні, організації, розвідці. Після своїх крайніх ударів по Україні окупанти роблять аналіз, підбивають підсумки, в них укладені списки об’єктів, які є потенційними цілями. На підготовку до ударів вони мають певний час, як правило, атаки можуть відбуватися раз на тиждень чи на два тижні. Підняти літаки і скерувати їх на бойовий курс ― це робиться швидко. Тому нам треба бути готовими, перш за все, психологічно".

Читати також: За яких умов українська ППО збиватиме 80-85% ворожих ракет — Мусієнко

Фото: Укрінформ. Ракетний комплекс С-300