24 лютого "справи Майдану" були евакуйовані з Офісу Генпрокурора — Донський

24 лютого "справи Майдану" були евакуйовані з Офісу Генпрокурора — Донський

24 лютого понад тисячу томів "справ Майдану" було евакуйовано з Офісу Генерального прокурора. Про це в ефірі Українського радіо повідомив керівник Департаменту організації процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку з масовими протестами у 2013-14 роках Офісу Генерального прокурора Олексій Донський.

0:00 0:00
10
1x

"Є момент, який показує ставлення керівництва держави до "справ Майдану". Коли 24 лютого розпочалась війна Російської Федерації проти України, в Офісі Генерального прокурора від самого ранку була нарада. І Генеральний прокурор наголосила, що структура має працювати, і щоб не відбувалось в країні та Києві, всі мають залишатися на місцях. Так було, але за 3 години куруючий заступник Генерального прокурора мені зателефонував і сказав, що потрібно забезпечити евакуацію "справ Майдану". Тоді більше тисячі томів, які були у прокурорів, були завантажені у відповідний транспорт і вивезені в безпечне місце", — розповів Олексій Донський.

Він також зауважив, що справи вже було повернуто до Києва і розслідування продовжилися.

"Часто розставляються акценти, що ніби "справи Майдану" нині відійшли на другий план. Але цей конкретний випадок показує, що справи досі залишаються в основних пріоритетах. Тож я не бачу моментів, які б суттєво перешкоджали їх розслідуванню", — додав Донський.

Більше про розслідування "справ Майдану" та коли варто очікувати на нові вироки слухайте в ефірі Українського радіо о 21:00. 

Фото: ера