Українського радіо

Президент США Джо Байден заявив, що візьме участь у дебатах з майбутнім кандидатом в президенти від республіканців Дональдом Трампом. Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що в разі перемоги на президентських виборах цього року вимагатиме від європейських країн активнішої ролі в допомозі Україні на тлі повномасштабного російського вторгнення. Дональд Трамп випереджає чинного президента США Джо Байдена у передвиборчих перегонах. Гість — Олександр Краєв, експерт Ради зовнішньої політики "Українська Призма".

Ведучі:

Мінфін США оголосив масштабні санкції проти росії та країн, які допомагають їй виробляти зброю. Також Сенат США проголосував за ухвалення закону про заборону імпорту збагаченого урану з рф – документ вже направили на підпис Президенту Джо Байдену. Коли ці санкції почнуть діяти? Як це вплине на спроможності росії виготовляти зброю. Гість — Владислав Власюк, радник Офісу президента з питань санкцій, секретар Міжнародної робочої групи з російських санкцій та заступник голови Task Force UA.

Ведучі:

Україна та Британія розпочали переговори про 100-річне партнерство. Обговоримо візит до Києва і Львова Девіда Кемерона. З чим приїжджав прем'єр-міністр закордонних справ Британії? Гість — Єгор Брайлян, кандидат історичних наук, журналіст-міжнародник.

Ведучі:

Ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний знявся у документальному фільмі "Да Вінчі". Генерал розповів про знайомство і дружбу з колишнім командиром батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитром Коцюбайлом. Прем’єра стрічки запланована на квітень. Гості: Володимир Сидько, режисер "Да Вінчі"; Назар Борушок, продюсер фільму "Да Вінчі".

Ведучі:

Винищувач F-16: в очікуванні появи у нашому небі. Чи справді ці літаки здатні змінити баланс сил у повітрі і тим самим вплинути на перебіг бойових дій. Чому його називають легендарним. І як ці літаки показали себе у бойових умовах. Про життєпис цього винищувача. Цієї весни виходить книга "Бойовий сокіл. Історія F-16". На зв'язку — Андрій Харук, автор книги, доктор історичних наук, професор кафедри гуманітарних наук Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Ведучі:

 Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про всеосяжне економічне партнерство. Що це означає для двох країн. Чому цю Угоду називають історичною та унікальною. Чи дозволить це розширити співробітництво в регіоні. На зв'язку: Валерій Король, віце-президент Торгово-промислової палати.

Ведучі:

Київ та Вашингтон фіналізують двосторонню безпекову угоду. Про це заявив Президент Зеленський. Вона діятиме 10 років. Загалом вже підписано угоди з дев'ятьма країнами. Ці угоди діятимуть до вступу в НАТО чи паралельно, які гарантії у цих документах прописано, з якими країнами ще планується підписання. Чи не стануть ці угоди альтернативою НАТО? На зв'язку — Олександр Леонов, директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента".

Ведучі:

Яка нині підтримка України в британського суспільства? Чи активно обговорюють в медіа події в Україні? Які заходи організовують українці? Чи похитнула британську монархію чорна смуга, що пов’язана зі здоров’ям ключових персон? Гостя — Аліна Кострубіцька, українка, журналістка британських видань, активістка руху "Манчестер з Україною".

Ведучі:

Військово-повітряні сили США уклали контракт на 13 мільярдів доларів на розробку нового літака "Судного дня", — пише Reuters. Які літаки так називають? Чому США працюють над розробкою нового, що не так із попереднім літаком "судного дня"? Які їх модифікації є у світі? Чи є вони в росії та які саме? Задіюються вони нині у війні чи ні? Взагалі вони використовувались у війнах чи ні? Гість — Костянтин Криволап, аналітик, авіаційний експерт.

Ведучі:

Ведучі українського радіо