Українського радіо

Які питання будуть в центрі уваги народних депутатів найближчим часом: кадрові зміни і нові закони? Гість: Дмитро Васильєв, політичний експерт, президент розвиткової Агенції досліджень та аналітики “Рада”.

Ведучі:

Росія активно наступає і супроводжує атаки на фронті психологічними операціями. На що потрібно звертати увагу військовим та родичам військових? Гість: полковник Євген Сасько, колишній заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ, начальник управління ІПсО (2016-2022 рр.), екс-начальник управління стратегічних комунікацій Генерального штабу ЗСУ (2022-2024 рр.).

Ведучі:

Ситуація на фронті, росіяни фактично перейшли у наступ, проблема мобілізації, іноземна військова допомога, як ці чинники впливають на хід війни. Гість — Євген Дикий, ветеран АТО.

Ведучі:

Яким може бути трибунал для росії. Гість — Іван Ліщина, юрист, адвокат, заступник міністра юстиції України — уповноважений з питань Європейського суду з прав людини у Міністерстві юстиції України з 24 червня 2016 до 1 вересня 2021 року.

Ведучі:

Куди здатне дотягнутися російське радіо: у прифронтових східних регіонах росіяни використовують станцію "Жизнь", яка мовить із Бєлгородської області, а її пропаганда спрямована на українських військових. Особливо активізувалися вони після того, як влучили у телевежу у Харкові. Що і як просувають росіяни, як ми можемо цьому протидіяти. Гість — Андрій Діхтяренко, провідний ведучий Суспільного, головний редактор "Реальної газети".

Ведучі:

У Грузії продовжують розглядати закон про "іноагентів", у Тбілісі тривають протести — уночі поліція застосувала проти демонстрантів перцевий газ та водомет, але їй не вдалося розігнати натовп. Ситуація станом на зараз (сьогодні вдень розгляд закону продовжиться), а також суспільні, внутрішньо- та зовнішньополітичні наслідки для Грузії у разі його прийняття, зокрема в контексті євроінтеграції. Гостя — Наталя Іщенко, міжнародна оглядачка.

Ведучі:

Митрополит УПЦ МП Лука отримав підозру у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, а з митрополита Павла суд зняв електронний браслет у межах кримінального провадження із аналогічними звинуваченнями. Яка ситуація з притягненням до відповідальності "намісників" російської церкви в Україні. Гість — Юрій Чорноморець, професор, релігієзнавець, волонтер. 

Ведучі:
01.05.2024 14:07:46 На часі

Соціально-політичні орієнтації та проблеми мобілізації в Україні – загальнонаціональне опитування. Гість — Олексій Гарань, професор Києво-Могилянської академії, науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи".

Ведучі:

Справа Сольського і не тільки: кадрові чистки у владі, ситуативні чи системні? На зв'язку — Віктор Бобиренко, експерт "Бюро аналізу політики".

Ведучі:

Справа Тимура Іванова, за що воюють кремлівські вежі. Гостя — Ірина Павленко, експертка Інституту трансформації Північної Євразії.

Ведучі:

Ведучі українського радіо