Українське Радіо було єдиним джерелом інформації в окупованому Ізюмі — ЗМІ

Українське Радіо було єдиним джерелом інформації в окупованому Ізюмі — ЗМІ

Українське Радіо було чи не єдиним джерелом інформації для українців під час окупації міста Ізюм в Харківській області — про це йдеться у матеріалі Громадського радіо.

За словами місцевих жителів, росіяни влаштували людям повну інформаційну блокаду: завозили антиукраїнські газети, на російських хвилях крутили пропаганду. "Ледь не єдиним джерелом достовірної інформації, коли пробивалося, було Українське радіо", — зазначено у матеріалі.

За словами місцевої жительки Вікторії, у день перед втечею "окупанти почали заспокоювати містян". Інша мешканка Катерина згадує, що по російському радіо закликали не вірити чуткам (про контрнаступ ЗСУ — ред.), при цьому росіяни "тікали сильно": "По радіо казали: "Не вірте чуткам, усе добре, під контролем". А як тікали, колесо ось тут відпало. Покотилось і дим повалив. І вони поїхали, але ту машину кинули біля Дінця, вони на ній далеко не доїхали. Тікали сильно. Я зрозуміла, що вони тікають, бо бігли, тікали із сумками".

Нагадаємо, за декілька днів після повномасштабного вторгнення рф, Українське Радіо запустило кілька нових передавачів середніх хвиль, завдяки яким сигнал Українського Радіо можна чути навіть там, де сигнали українських радіостанцій в FM-діапазоні глушаться чи замінюються сигналами російських радіостанцій.

Під час окупації Маріуполя саме в ефірі Українського Радіо влада міста повідомляла про евакуаційні коридори для жителів міста.

Українське Радіо — найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням.

Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія".