Цьогорічний "Книжковий Арсенал" не відбудеться

Цьогорічний "Книжковий Арсенал" не відбудеться

Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" у травні 2022 року не відбудеться.

Про це повідомили організатори заходу. 

"З моменту повномасштабного вторгнення в Україну з боку Росії пройшло півтора місяця, і сьогодні ми змушені повідомити, що команда Мистецького арсеналу прийняла очевидне, однак важке рішення: Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" у травні 2022 не відбудеться", — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що наразі команда працює на підтримку видавничої сфери та літературної і мистецької сцени в Україні. 

Зокрема, було реалізовано фінал проєкту "Україна-Шотландія: Літературний проєкт співпраці" та запущено серію воркшопів для підтримки молоді "Антитвір-2022". Крім того, було забезпечено участь України на книжковому ярмарку в Болоньї, який відбувся 21-24 березня та Лондонському книжковому ярмарку (5-7 квітня).

Повідомляється, що організатори зосередили увагу на тому, аби інформувати світову книжкову спільноту щодо російсько-української війни. У свою чергу члени команди фестивалю беруть участь в міжнародних подіях як запрошені спікери тощо.

"Зараз мета нашої діяльності — працювати на збереження інституції та команди, а відтак на підтримку книги та її аудиторії, працювати на перемогу. А після перемоги наша команда повернеться до того, що любить і вміє: ми будемо готувати та неодмінно проведемо ХІ Книжковий Арсенал", — зазначають організатори фестивалю.

Зазначимо, "Книжковий Арсенал" є міжнародною подією, що організована Мистецьким арсеналом. Фестиваль відбувається з 2011 року і щороку збирає понад 200 організацій-учасників та понад 50 тисяч відвідувачів.

Фото: book.artarsenal.in.ua