Як цьогоріч відбудеться ЗНО: пояснює нардеп

Як цьогоріч відбудеться ЗНО: пояснює нардеп

У 2022 році через війну зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься за спецпроцедурою попри попередні заяви про його повне скасування.

Про це в ефірі Суспільного заявив голова парламентського комітету з питань освіти і науки Сергій Бабак.

"ЗНО не скасовується, а спрощується. Провести традиційне ЗНО технічно і з безпекової точки зору неможливо", — зазначив депутат.

За його словами, оцінювання проводитиметься за спеціальною процедурою.

"Замість декількох предметів ЗНО буде один національний мультипредметний тест, який включатиме в себе завдання з 3-х дисциплін: з української мови, математики й історії України. Це буде один інтегрований тест, у якому буде 60 питань, на які відводиться 90 хвилин, і діти його можуть складати протягом десяти днів", — пояснив він.

За словами Бабака, існуватиме десять варіантів такого тесту.

"Можна буде здавати в перший день, якщо не вийшло з тих чи інших причин — у другий день, третій, і так далі. Буде додаткова сесія за потребою, тому кожен зможе бути в рівних умовах, у безпечних умовах складати тест, буде мати більше шансів на вступ", — додав депутат.

Як зазначив Бабак, попередньо зовнішнє незалежно оцінювання відбудеться в липні. Водночас нардеп не виключає проведення додаткової сесії ЗНО.

Фото: shutterstock