Женя Толочний: Стало зрозуміло, що таку музику я хотів робити все життя

Женя Толочний: Стало зрозуміло, що таку музику я хотів робити все життя

Женя Толочний став відомим широкій аудиторії, завдяки участі у п'ятому сезоні шоу “Голос Країни” та співпраці з групою “Скрябін”, з якою він активно гастролював упродовж двох років. Останні п'ять років артист активно працює над піснями сольного проєкту. У цьому році Толочний представить свій новий студійний альбом, який має змінити уяву про нього, як артиста і композитора. В ефірі “Вікенду Нової Музики” на “Радіо Промінь” Женя Толочний презентував новий сингл “Дівчина” та розповів про роботу над новим альбомом і про зміни, що відбулися в його творчому житті.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

 

Хочеться, щоб простір навколо став вільним від будь-яких обмежень

Ірина Саннікова: Першим приводом аби прийти до цієї студії стала прем’єра твоєї пісні під назвою «Дівчина». Є  така інформація, що вона чекала свого часу аж два роки. Чому так, ти перфекціоніст чи може карантин завадив?

Женя Толочний: Насправді, я створив три пісні – «Весна», «Де ви є?» і «Дівчина». І коли вони з’явилися, я відчув, що намацав новий саунд, який я хочу творити у майбутньому. До цього музика була різноманітна, можливо місцями перевантажена роковими гітарами. Але після цих трьох пісень, я зрозумів, що у них є стиль, є якесь нове дихання. І мені стало зрозуміло в той момент, та й зараз це відчуття не зникло, що таку музику я хотів робити все життя. А перед цим, мені здається, що я робив те, що від мене очікували. 

Ірина Саннікова: То що, йдеться зараз про апгрейд Жені Толочного, як співака, як виконавця, як композитора?

Женя Толочний: Це сто відсотків. Я дуже сподіваюся, що коли з’явилася пісня «Весна», усі це зрозуміли. Це пов’язано із подіями у моєму житті та із розумінням самого себе. 

 Ірина Саннікова: Ти сказав, що тобі набридло робити ту музику, яку від тебе очікують. Ти, можливо, зараз конкретно говориш про людей, які пов’язані із продюсуванням, чи менеджерів, чи про кого? 

Женя Толочний: Є велика історія, в якій я пов’язував і себе, і свою музику, і свої бісайд-проекти із рок-музикою. І в мене це непогано виходило, і я зараз можу співати рок-музику, але це треба відчувати. Зараз я відчуваю, що хочу робити іншу музику і в мене це класно виходить. В мене дуже багато нових ідей, дуже багато пісень, які ми зробили минулого року для нового альбому.

 

Ірина Саннікова: «Дівчина» - це третій сингл із альбому. А як взагалі триває робота?

Женя Толочний: Минулого року ми записали шість пісень, три з яких опублікували. Зараз ми працюємо над останньою частиною альбому. Я дуже сподіваюся, що ми прискоримося і доробимо його до кінця весни. Дуже хочеться, щоб простір навколо став вільним від будь-яких обмежень і ми змогли зібратися на перформанс, на концерт, де ми зможемо презентувати новий альбом. 

Ірина Саннікова: А чому пісня “Дівчина” починається із приспіву? Ти хотів відразу зачепити слухача на найсмачніше? Тобі хтось це порадив?

Женя Толочний: Насправді, була така історія, коли я був у одного програмного директора на радіо, ми аналізували пісні, витративши на це десь півтори години, і я зрозумів, що в структурі пісень, які я створював раніше, не було жодної пісні, яка починається з приспіву. І це дійсно дуже класний хід, щоб зі старту захопити «свого» слухача. А однією із фішок нового альбому буде багатоголосся у приспівах.


 

Мені здавалося, що я збився з курсу, адже не вистачало часу на свою творчість

Ірина Саннікова: Поклав зараз на лопатки усіх музикантів карантин, бо в когось були плани стосовно фестивалів на літо, в когось були плани стосовно концертів на підтримку нових альбомів. Чим ти займався?

Женя Толочний: Минулий рік я працював над цим альбомом. Я робив музичне продюсування для іншого проєкту. Тому за минулий рік ми записали більше десяти пісень. Кожен місяць ми робили пісню. Це був досить насичений графік. 

Ірина Саннікова:Я тобі вже казала, що варто завести свою сторінку на Вікіпедії, тому що немає просто інформації про тебе. Але нема прогалини на сторінці гурту «Скрябін», де вказано, що з 2015 року ти є їхнім вокалістом. 

Женя Толочний: Був період, коли гурт «Скрябін» запропонував мені стати вокалістом у турі, а я цю можливість підтримав, коли закінчився проєкт «Голос Країни». Ти виходиш із такої піврічної зйомки вільний і відкритий для нових можливостей. Тоді така можливість з’явилася і тривало це два з половиною роки. Ми мали насичений графік, ми подорожували всією Україною, літали в Америку, у Німеччину. Для мене це був великий досвід. Потім я почав займатися своїми альбомами, бо мені здавалося, що я збився з курсу, адже не вистачало часу на свою творчість. А Юрко Юрченко, мені здається, з’явився у той самий момент, коли він мав з’явитися. Це все дуже органічно.

 

 

Ірина Саннікова: Зараз хочу поговорити про пісню «Вода-Вогонь», це пісня гурту «Скрябін», і є в нашому плей-листі ваша колаборація із Златою Огневич. Розкажи про неї. Кому спало на думку перезаписати цю пісні у вашому дуеті?

Женя Толочний: Чесно кажучи, все починалося взагалі не з дуету. Коли почався тур із «Скрябіним», у нас була певна програма, і коли я зрозумів, що треба розширятися в плані пісень, я почав слухати альбоми, яких безліч у гурту «Скрябін». І я натрапив на дві пісні – «Просто Рок» і «Вогонь-Вода». Я запропонував їх переписати за своєю участю. А вже потім після рішення гітариста (ред: Олексій Зволинський - гітарист і директор гурту “Скрябін”) з’явилася Злата Огневич, з якою ми записали дует. Тобто це було не моє рішення. Я взагалі не планував дуету. 

Ірина Саннікова: Женю, ми тобі бажаємо якомога швидше закінчити альбом і прийти запрем`єрити його до нас на радіо «Промінь». 

Женя Толочний: Хочу вам побажати, щоб у вашій весні звучала нова українська музика. І ваш настрій був тільки позитивним. І відкритим, без обмежень.