"Так має бути: вода тече, "Антитіла" збирають стадіони" – Тарас Тополя

"Так має бути: вода тече, "Антитіла" збирають стадіони" – Тарас Тополя

Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя розповів про стадіонний тур гурту, про роботу молодіжного посла ООН та заспівав пісню Скрябіна у прямому ефірі на Радіо Промінь.

Перший стадіонний тур гурту "Антитіла" підходить до завершення.

– 17 листопада концертом у Палаці Спорту ми планували поставити крапку в турі "Hello". Це стадіонний тур, який ми розпочали з Львів-Арени. Зараз уже всі квитки розкупили, і ми оголосили ще один концерт у Палаці Спорту, у переддень концерту, 16 листопада. Ось і вся історія.

Що таке тур "Hello"? Це наш новий альбом, який ми возимо наживо. Звичайно, крім нього ми граємо багато пісень з попередніх платівок, але головний цимес – це саме оця платівка "Hello".

У Львові був якийсь скандал, пов'язаний з вашим концертом. Що ж там відбулося?

– Так, довелося поборотися за право виступити на Львів-Арені. Ми нікого не звинувачуємо, але дійсно виник певний конфлікт між спортом і музикою. На Львів-Арені раптом визначилися, що будуть примати матчі світового рівня, там мала грати збірна, і для цього потрібно було підготувати новий газон. На новий газон виділили кошти, над ним там трусилися, здували пилинки. А тут "Антитіла".

У нас договір був підписаний заздалегідь, ми не знали, що станеться таке і що цей газон будуть стелити. Тож нас почали "посувати", щоб наші прихильники не пошкодили газон за два тижні до матчу. Для нас це було неприйнятно.

Зрештою нам дозволили взяти половину стадіону, ми її й взяли. Сцену заборонили ставити на самому полі, ми були вимушені поставити її на трибунах. Але такий компроміс допоміг усе-таки провести концерт, і ми зібрали 20 тисяч людей на Львів-Арені.

Ваш перший стадіонний тур підходить до завершення. Який настрій у вас?

– У мене є якесь відчуття, що все стається так, як має ставатися. Ми планували "Антитіла" на стадіонах ще з моменту, коли ми їх створювали. І ми прийшли до цього. Це захоплює, це цікаво, це кураж – але це нормально. Це була чергова ціль, до якої ми дійшли.

Далі буде ще один тур, буде ще більше стадіонних концертів. Навіть більше, ми продовжимо тур "Hello"після Нового року, можливо, проїдемося по закритих майданчиках. Пізніше ми про це оголосимо.

Звичайно, мало хто в Україні може зібрати стадіон…

І ти тут кажеш: "Ну, це нормально…"

– Але для нас це нормально! Ви маєте розуміти, що і в нашому сприйнятті, і в сприйнятті людей так має бути. Вода тече, "Антитіла" збирають стадіони. Це буденність.

З 2018 року ти – посол ЮНІСЕФ, і маєш надихати молодь вільно висловлювати свою точку зору та брати участь в усіх суспільних процесах. Як надихаєш, окрім пісень?

– Зустрічаємося, багато говоримо. Мене залучають до різних ініціатив.

І про що ти їм говориш? Як ти звернешся до них?

– Мріяти й діяти. Незважаючи ні на що. Якомога швидше потрібно знайти себе: не одягати якісь чужі рами, чужі кліше, а знайти себе у стані, в якому тобі найліпше, в якому ти щасливий і розвивати свої навички. І вірити – бо без віри нічого неможливо. Віра та ідея рухають нас уперед.

Слухай розмову повністю в ефірі Радіо Промінь!