У спілкуванні із журналістами команда Зеленського бере приклад із Трампа — політтехнолог

У спілкуванні із журналістами команда Зеленського бере приклад із Трампа — політтехнолог

Голова Офісу президента Андрій Богдан подав позов про захист честі і гідності проти журналістів програми "Схеми" та Національної суспільної телерадіокомпанії України. Раніше він заявив, що команда президента спілкується із суспільством "без посередників і без журналістів". У чому причина такого негативного ставлення до журналістської спільноти? Про це в ефірі Радіо Промінь розповів політтехнолог, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

За словами експерта, команда Зеленського шукає зовсім іншу комунікацію із суспільством, а традиційні засоби масової інформації їм не зовсім підходять.

"Вони беруть приклад із Дональда Трампа, який у США вибудував таку ж систему спілкування із журналістами. Це — тролінг, ігнорування, спроба нав'язувати свою волю різними шляхами: від позовів до суду до прямої дискредитації", — розповів Голобуцький.

Політтехнолог зазначив, що команда Володимира Зеленского і надалі буде продовжувати таку лінію поведінки у спілкуванні з працівниками ЗМІ.

За словами експерта, медійна реакція на подібні заяви влади є недостатньо коректною.

"Якби ми жили в США чи Британії, то така в'яла реакція журналістів була б дивною. Але ми живемо в Україні, де господарі більшості журналістів ще не хочуть сваритися із Зеленським. Тому маємо таку ситуацію. А незалежних журналістів поки недостатньо для того, щоб створити серйозний фронт опору", — сказав Олексій Голобуцький.

За словами експерта, зараз команда президента випробовує різні методи встановлення контролю за журналістською спільнотою та займається залякуванням.

"Все може закінчитись тим, що через три-чотири роки за репост у Facebook будуть репресії", — підсумував Олексій Голобуцький.  

Нагадаємо, що нещодавно обраний народний депутат, представник партії "Слуга народу" Максим Бужанський назвав журналістку "Нового времени" Ольгу Духнич "тупою вівцею".Пізніше партія "Слуга народу" назвала неприпустимими слова депутата, але при цьому закликала ЗМІ утримуватися від оціночних суджень щодо нардепів.
 
На фото: політтехнолог Олексій Голобуцький. Джерело: Фейсбук