Юрчишин: пропозицій від "Слуги народу" щодо коаліції ще не було, всі чекають на результати виборів

Юрчишин: пропозицій  від "Слуги народу" щодо коаліції ще не було, всі чекають на результати виборів

Для партії "Слуга народу" формування коаліції з іншими партіями — це право, а не обов'язок, адже політична сила й так має більшість. Поки що пропозицій для партії "Голос" не надходило, оскільки всі чекають на остаточні результати виборів, заявив Українському радіо кандидат у народні депутати від партії "Голос" Ярослав Юрчишин.

Ведучі:

Христина Стець, Богдан Буткевич

"Партія, яка набирає більше половини складу парламенту, не потребує створення коаліції з іншими партіями, вона лише пропонує заповнити вакансії у виконавчій владі. Тому у цьому разі створення коаліції — це право, а не обов’язок. Тобто, якщо партія-переможець захоче формувати з кимось коаліцію, то може це пропонувати. Поки що таких пропозицій не було, всі чекають на остаточні результати виборів", — розповів Ярослав Юрчишин.

За його словами, для "Голосу" ключовим інтересом є реалізація конкретних ініціатив, які б сприяли розвитку країни: "Ми готові консолідуватися зі всіма політичними силами з проукраїнською позицією. В чому саме? В тому, щоб продовжити позитивні реформи, які вже розпочались, і перезапускати ті, які не вдалось впровадити. Зокрема, це судова реформа та реформа антимонопольного законодавства. Ми стали свідками монополізації ЗМІ, коли група Медведчука-Козака скупила 10% всього інформаційного простору. Також ми готові працювати над реформою парламенту. Бренди партій нам не важливі. Ми будемо дивитися, чи є зміст в реформах, які вони пропонуватимуть".

"Я з 2004 року періодично працюю з парламентом. Знаю, що способів взаємодіяти є дуже багато. Я сподіваюсь, що нам не доведеться звертатись до акцій прямої дії, адже це останній метод впливу. Дивлячись на програму "Слуги народу", скажу, що вона досить прогресивна та реформаторська. Якщо депутати партії і її очільник будуть діяти на її втілення, ми підставимо плече. Якщо ж партія більшості буде відступати, під суспільним тиском і через ЗМІ ми будемо досягати результату. Наша спільна відповідальність в парламенті — не блокувати трибуну, а показати що ми можемо працювати якісніше, ніж попередній парламент", — наголосив кандидат.

Нагадаємо, станом на 25 липня перераховано 99,9% бюлетенів. Партія "Слуга народу" набирає 43,16%, "Опозиційна платформа — За життя" — 13,04%, "Батьківщина" — 8,18%, "Європейська солідарність" — 8,1%, "Голос" — 5,82%.

Слухати повну версію.

ФОТО: Facebook Ярослава Юрчишина