У списках партії Зеленського немає кримських татар — Джемілєв

 У списках партії Зеленського немає кримських татар — Джемілєв

У списках партії президента Володимира Зеленського "Слуга народу" немає представника кримськотатарського народу. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" повідомив народний депутат України, 1-й голова Меджлісу кримськотатарського народу, 1-ий Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Ведуча:

Олена Зелінченко

"Тема Криму  є дуже важливою і дуже важливо, аби представники корінного народу були у парламенті України. Зараз політичні сили більше розуміють значення кримськотатарської теми і проблеми. Вони розуміють, що тема Криму та його деокупації багато у чому є завдяки кримським татарам, тому вони і запропонували бути у їхньому складі", — зазначив Мустафа Джемілєв.

Джемілєв зауважив, що у складі партії президента Володимира Зеленського "Слуга народу" немає представника кримськотатарського народу.

"Представника немає у партії Зеленського. Ми говорили з його радниками. Я навіть запропонував йому кандидатуру молодого заступника голови Медждлісу кримськотатарського народу, який живе в окупованому Криму. Це був би плюс Зеленському. Списки заповнені...Вони запропонували одну людину, яка була вже в іншому списку. Він вже дав слово, що балотується від них. У результаті, у них зараз нічого немає", — сказав він.

Зазначимо, 9 червня відбувся з’їзд партії "Слуга народу", на якому було представлено першу сотню списку партії.

24 травня розпочалася виборча кампанія до Верховної Ради УкраїниПрезидент України Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів на 21 липня 2019 року.

Прослухати повну версію.

На фото — Мустафа Джемілєв