У Києві відбудеться конкурс молодих піаністів пам’яті Горовиця

У Києві відбудеться конкурс молодих піаністів пам’яті Горовиця

У Києві з 16 по 24 квітня відбудеться XIІ Міжнародний конкурс молодих піаністів пам`яті Володимира Горовиця. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" президент Міжнародного благодійного фонду конкурсу Володимира Горовиця Ірина Полстянкіна та прес-секретар конкурсу Світлана Антонюк розповіли про деталі цьогорічного конкурсу.

Ведуча:

Галина Бабій

"У цьому році змагається середня группа, з 14 до 19 років. наступного року буде конкурс у віковій категорії — старша група. Наймолодшим учасником конкурсу була дитина 8 років", — зазначила Ірина Полстянкіна.

Світлана Антонюк зауважила, що цього року у конкурсі візьмуть участь 27 учасників.

"Цього року у нас буде 27 учасників з 9 країн світу, крім України. Це будуть такі країни, як Великобританія, Австралія, Вірменія, Ізраїль, Італія, Канада, Китай, Литва. Щодо України, то за останні роки у нас часто приїжджають конкурсанти, які взагалі представлять маленькі провінційні містечка. Минулого року у нас були дітки з районних центрів.

Полстянкіна розповіла, яким є склад журі конкурсу.

"Олександр Злотник традиційно є головою журі у середній та старшій групі.  Для міжнародного визначення та міжнародної категорії конкурсу важливо, щоб були експерти з різних країн. Україну у нас представляють Олександр Злотник та Тетяна Рощина і ми запрошуємо до участі у цьому журі Венессу Латарш з Великобританії, Діну Йоффе з Ізраїлю, Войцеха Світала з Польщі та інших", — сказала вона.

Прослухати повну версію.

На фото — Світлана Антонюк та Ірина Полстянкіна