Прокуратура направила до суду справу Вишинського

Прокуратура направила до суду справу Вишинського

Прокуратура Автономної республіки Крим направила в суд справу підозрюваного в держзраді головного редактора сайту "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури АРК.
 
"Прокуратура АР Крим, за результатами досудового розслідування, скерувала до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно керівника незареєстрованої організації «РИА Новости Украина» для розгляду по суті", — йдеться у повідомленні.
 
У прокуратурі наголосили, що Вишинський керував "незаконно діючим в Україні ресурсом з метою проведення підривної діяльності проти України".
 
За версією прокурорів, протягом декількох років за допомогою "РИА Новости-Украина" український медіапростір "наповнювалося спотвореною інформацією про події в Україні, зокрема, всіляко виправдовувалася окупація півострова Крим Росією".
 
Нагадаємо, Кирила Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року після обшуків в офісі "РИА Новости Украина", а 17 травня його взяли під варту на два місяці без права внесення застави. Вишинського підозрюють у державній зраді. За даними СБУ, він  працював на країну-агресора у межах гібридної інформаційної війни проти України.
 
Фото: прокуратура АРК