Експерт: щороку в Україні потерпають від насильства 100 тис осіб, неофіційно — в 4 рази більше

Експерт: щороку в Україні потерпають від насильства 100 тис осіб, неофіційно — в 4 рази більше

Щороку в Україні реєструється 100 тис випадків насильства над фізичними особами. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомила виконавчий директор МБФ "Українська фундація громадського здоров'я" Галина Скіпальська.
 
"100 тис осіб щороку, це дані Міністерства соціальної політики і Міністерства внутрішніх справ, які офіційно звертаються і зафіксовані як такі,  що  потерпіли домашнє насильство. Наприклад дані Мінсоцполітики: 96 тис 245 звернень, із них 85 340 від жінок. В той же час , є 10 тис звернень від чоловіків і 900 від дітей. Водночас, більшість експертів говорять, що ця цифра як мінімум в 4 рази більша, тобто це приблизно 400 тис тих, хто реально потерпає від насильства", — зазначила Галина Скіпальська.
 
За її словами, фізичне насильство також є основною причиною розлучень в Україні. 
 
"У 95% розлучень сімейних пар причиною також є сімейне насильство. В 2017 році органи внутрішніх справ взяли на облік з приводу вчинення насильства 66 тис 996 осіб — це ті, хто був направлений на різного роду корекції", — повідомила Галина Скіпальська.
 
Зазначимо, за даними ЮНІСЕФ, 61,2% дітей у віковій групі 2-14 років зазнають щонайменше одного з видів психологічного чи фізичного покарання з боку своїх матерів або осіб, які здійснюють догляд за ними, або інших членів домогосподарства. Крім того, 11 % домогосподарств вважають, що фізичне покарання потрібно застосовувати до дитини. 
 
Слухати повну версію.