Справа Добродій: обвинувачену в умисному вбивстві доньки засуджено до примусового лікування

Справа Добродій: обвинувачену в умисному вбивстві доньки засуджено до примусового лікування

Кіровський районний суд Кропивницького завершив розгляд справи Олени Добродій, яку обвинувачують в умисному вбивстві 12-річної доньки — її  засуджено до примусових заходів медичного характеру.

Про це повідомляє Суспільне Кропивницького.

Судові слухання у справі тривали понад 9 місяців, ухвалу оголосив суддя Володимир Поступайло. В ухвалі він проголосив, що "суд застосував до обвинуваченої примусові заходи з госпіталізації до медичного закладу  з суворим наглядом у зв'язку з вчиненням в неосудному стані суспільно-небезпечного діяння". Прокурор з таким рішенням погодився.

Нагадаємо, 12-річна школярка зникла 8 грудня 2017 року. П'ять днів її шукали, знайшли мертвою в лісопосадці за 5 кілометрів від дому. У той же день поліція заарештувала її матір Олену Добродій.

Пізніше її відправили в Одеський обласний медичний центр психологічного здоров’я, де психіатри визнали, що жінка на момент вчинення вбивства й на даний час не здатна усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Наразі рішення суду поки ще не набрало законної сили, воно може бути оскаржено в апеляційній інстанції протягом 30 днів. Поки що жінка перебуватиме в Кіровоградській психіатричній лікарні.